Dette er nok min yndlingssalat lige nu! Grønkålssalat med appelsin og ingefær, smager så dejligt. Både sødt fra appelsinen og agavesiruppen, lidt kraftigt fra ingefæren, og lidt syrligt fra granatæblekernerne. Helt perfekt og ekstra lækkert med de stegte cashewnødder!
Til 2 portioner skal du bruge:
- 2 stilke med grønkål
- 1 appelsin
- Ca. 75 g granatæblekerner
- 50 g cashewnødder
Dressing:
- 2 spsk. hørfrøolie
- 1 tsk. agavesirup
- 5 g ingefær
- Drys med urtesalt og peber
Sådan gør du:
Vask grønkålen grundigt og skær bladene af stilken. Hak det i små stykker og lig det ud over en dyb tallerken. Skræl så din appelsin og skær den til cirkler og derefter i fire lige store stykker som ligges oven på grønkålen. Fordel så granatæblekernerne ud over og steg cashewnødderne på en pande med kokosolie, indtil de er blevet brunlige. Hæld også dem hen over salaten.
Lav så dressingen: Riv ingefæren på et rivejern og pres saften ud af det og over i en skål. Tilsæt hørfrøolien og agavesirup og bland det. Hæld det ud over salaten og drys med lidt urtesalt og peber.
Pynt evt. til sidst med et par små stykker grønkål, som ligges øverst. Velbekomme!