Glædelig international veganerdag! Indtil videre er det blevet fejret hjemme ved mig med disse skønne glutenfrie, veganske, amerikanske pandekager. Det er jo søndag med tid til ekstra hygge på en kold novemberdag! Disse pandekager smager utrolig godt. De er sprøde udenpå og lettere svampede indeni, med en dejlig smag af banan og kokos. Bærsaucen ovenpå giver pandekagerne et ekstra løft.
Til 8-9 stk. skal du bruge:
- 1 banan
- 150 ml rismælk
- 70 g boghvedemel
- 15 g chiafrø
- 30 g kokosolie
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1/4 tsk. himalaya salt
Til bærsaucen skal du bruge:
- 1 banan
- 1/2 avocado
- 1 dl vand
- 1 lille håndfuld frosne blåbær
- ca. 15 stk. frosne hindbær
- ca. 5 stk. frosne jordbær
Sådan gør du:
Start med at lav bærsaucen. Blend alle ingredienserne i en blender og put det derefter i en skål. Der vil sandsynligvis være noget bærsauce tilbage, efter du har spist pandekagerne, men det kan sagtens gemmes i køleskabet til endnu en omgang pandekager, eller bare spises som en vegansk yoghurt 😉
Blend så alle ingredienserne til pandekagerne. Der er ingen grund til at rengøre blenderen for bærsaucen, resterne må hellere end gerne komme med i dejen til pandekagerne.
Steg pandekagerne i kokosolie på en pande på middelvarme så intet hurtigt brænder på. Put lidt kokosolie på panden hver gang du putter nye pandekager på, og hver gang du vender dem. Lav dem så store at der ca. er plads til 3 pandekager på panden af gangen.
Server dem ovenpå hinanden med bærsaucen hen over og friske blåbær. Put evt. hjemmelavet sund nutella på pandekagerne, hvis du vil have lidt ekstra smag.
Rigtig god fornøjelse!