Jeg elsker lakrids, og da især når det bliver blandet med bær. Disse Rå jordbær-lakrids-firkanter smager fantastisk, og er en sikker vinder at servere for dine gæster, hvis de kan lide ingredienserne.
Til bunden skal du bruge:
- 100 gr. mandler
- 75 gr. kokosmel
- 150 gr. bløde dadler
Til Lakridssiruppen:
- 3 spsk. agavesirup
- 2 spsk. lakridsrodsekstrakt
- 1/2 spsk. vand
Til jordbærlaget:
- 70 gr. cashewnødder
- 70 gr. bløde dadler
- 30 gr. kokosolie
- 100 gr. frosne jordbær
Sådan gør du:
Start med at sætte cashewnødderne i blød i vand. De skal stå og trække i ca. 2 timer. Derefter laver du bunden. Blend mandlerne i din foodprocessor til grov mel, tilsæt kokosmelet, udsten dadlerne og tilsæt dem. Blend nu indtil det har fået en ensartet masse. Fordel ud i en firkantet form.
For at lave lakridssiruppen skal du blande alle ingredienserne i en lille skål, og derefter fordele det ud over bunden, så det dækker det hele. Stil den i køleskabet imens du laver det andet.
Når cashewnødderne er færdige med at trække i vandet, hælder du vandet fra, og blender cashewnødderne i din foodprocessor. Tilsæt så de udstenede dadler og blend igen imens du smelter din kokosolie, hvis den da er fast. Blend igen med den smeltede kokosolie. Tag så de frosne jordbær ud af din fryser, og skyl 100 gr. i koldt vand så eventuel rim går væk. Blend igen indtil det har fået en lækker cremet konsistens, og alle jordbærklumperne er væk. Fordel det ud over kagen, og stil den i køleskabet igen. Her skal den stå i nogle timer, indtil kagen er blevet mere stiv.
Skær så kagen op i små firkanter og server med f.eks. frysetørrede jordbær eller hindbær på toppen eller med friske jordbær.