Jeg er blevet helt vild med denne quinoasalat! Åh den smager bare så godt, med smagen fra de friske krydderurter, blandet med den fede avocado, de lækre grøntsager og den bløde quinoa. Mums! Dette er en salat, der er et helt måltid i sig selv. Jeg spiser den især til frokost. Retten er også relativt hurtig at lave. Det tager ca. 20 minutter, og hvis du laver en stor portion som denne her, kan du glæde mange maver, eller bare din egen flere gange 😉 Hvis du vil læse mere om den magiske quinoa så klik her
Til ca. 4 personer skal du bruge:
- 300 ml. quinoa
- 600 ml. vand
- 150 gr. grønne bønner
- 150 gr. broccoli
- 2 stk. avocado
Til dressingen:
- 5 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- Stor håndfuld mynteblade
- Stor håndfuld basilikum
- Stor håndfuld citronmelisse
- Et drys med urtesalt
Sådan laver du denne quinoasalat:
Start med at sætte quinoaen over sammen med vandet. Når det koger, skruer du ned på lav varme, og lader det småkoge i ca. 15 minutter, eller indtil der ikke er mere vand tilbage.
Imens vasker du bønner og broccoli. Halver så bønnerne og husk at skær den ene ende af, hvor der nok stadig sidder en lille stilk. Skær også broccolien i små stykker og put både den og bønnerne i vand i en gryde. Når vandet koger, skruer du ned på lav varme, og lader det småkoge i ca. 7-10 minutter, alt efter hvor kogt du vil have det.
Imens det koger, kan du gøre dressingen klar. Vask de friske krydderurter og hak dem grundigt. Put dem over i en lille skål og bland med olivenolien og urtesalten.
Skær så avocadoen i firkanter og put over i din salatskål sammen med de færdige bønner og broccoli og bland quinoaen i når den er færdig. Hæld til sidst dressingen over og bland det hele godt.
Quinoasalaten kan spises med det samme, og er efter min mening super lækker når den er lidt lun 🙂 Dog er den også god dagen efter, når den har stået og trukket godt i køleskabet 😉