Glutenfrit og vegansk knækbrød

Jeg elsker knækbrød! Og især dette her glutenfrie og veganske knækbrød. Det er super let at lave, og smager bare utrolig godt. Det er sprødt og mættende, fyldt med gode og nærende råvarer.

Knækbrødet er godt som mellemmåltid, snack og som tilbehør til andet mad. Jeg spiser det mest som snack hele dagen igennem, når jeg bliver lidt småsulten. Jeg er især blevet rigtig glad for, at have knækbrødet som fast inventar, efter jeg er blevet mor. Der er bare ikke ligeså meget tid til, at få lavet mad som småbørnsfamilie, og så er denne opskrift helt perfekt! Jeg kan hurtigt lige tage et knækbrød i munden og så stille min sult, indtil det passer bedre, at jeg bruger mere tid på madlavningen.

Til 2 bageplader med knækbrød skal du bruge:

Sådan gør du:

Blend nødderne i en foodprocessor. Hæld dem over i en stor skål. Tilsæt alle de tørre ingredienser og bland det hele. Hæld så vandet i og rør godt rundt. Lad det stå og trække i en halv times tid.

Fordel det på 2 bageplader med bagepapir på. Brug en dejskraber til at smøre dejen ud med. Sørg for at knækbrødet får nogen lunde samme tykkelse over det hele, ellers vil der hurtigere blive brunt nogle steder end andre. Slut af med at drysse med urtesalt over hele overfladen.

Knækbrødet bages i en forvarmet ovn på 200 grader (uden varmluft) i 30-40 minutter. Det er meget vigtigt, at du holder øje med knækbrødet, imens det er i ovnen, da det lige pludselig godt kan få for meget, og blive brændt!
Jeg plejer at give mine knækbrød 30 minutter, hvorefter kanterne er færdige og dem knækker jeg så af. Derefter får det 8-10 minutter til, og så er resten af knækbrødet som reglen færdigt. Nogle gange skal det inderste have 5 minutter til.
Når knækbrødet er færdigt kan du lade det stå og køle lidt af inden du knækker det i unikke størrelser og former. Opbevar knækbrødet i en lukket beholder, f.eks. en kagedåse, ved stuetemperatur. Det kan holde sig nogle uger.

Jeg synes som regel, at mit knækbrød bliver helt perfekt bagt i kanterne, men så kan midten godt nogle gange være for blød. I dette tilfælde, knækker jeg det sprøde knækbrød fra, og bager den midterste bløde del igen, indtil den er ligeså god som det andet.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *