Jeg elsker indisk mad og laver tit en indisk gryderet til aftensmad. Opskriften du får her er en indisk karrygryde, som er vegansk og proppet med lækre krydderier. Det er en let ret at lave, og så mætter den også godt.
Retten indeholder bl.a. søde kartofler. Søde kartofler er faktisk slet ikke kartofler, men derimod en rodfrugt. De er sødere og et rigtig godt og sundt alternativ til de almindelige kartofler. De hjælper bl.a. med at stabilisere blodsukkeret og så indeholder de mange fibre samt mikronæringsstoffer, som kan styrke immunforsvarets evne til at beskytte dig mod sygdom. Søde kartofler indeholder særligt meget C-vitamin, A-vitamin, beta-caroten, B-vitaminer samt mangan og kalium.
Til 2-4 portioner skal du bruge:
- Kokosolie til stegning
- 3 søde kartofler (ca. 450 g)
- 1 løg
- 100 g frosne ærter
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse kikærter
- 20 g revet ingefær
- Frisk chili (smag til)
- 1 spsk. citronsaft
- Smag til med salt og peber
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. gurkemeje
- (Du kan også vælge at krydre med et færdigkøbt karrykrydderi)
- Brune ris i passende mængde til antallet af personer
Sådan gør du:
Start med at sæt risene over. Hak løget og steg det i en gryde med kokosolie til de er gennemsigtige. Skræl imens de søde kartofler og skær dem i store mundrette bidder. Put dem ned i gryden og tilsæt alle krydderierne samt revet ingefær, chili og citronsaft. Tilsæt så kokosmælk, de hakkede tomater, kikærterne og ærterne. Lad karrygryden koge op og skru derefter ned på lav varme, hvor det skal stå og simre i ca. 15 minutter eller indtil de søde kartofler er møre. Husk er rør rundt indimellem.
Server i skåle med ris nederst og karrygryden ovenpå. Pynt med frisk koriander eller brun surkløver. Hvis der er rester tilbage, kan det sagtens holde sig flere dage i køleskabet.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂