Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød

Courgetti (Courgette-spaghetti) med stærk kokossauce og rosmarinbrød er en delikat aftensmad, som både mætter, smager godt og stærkt, og er let at lave. For at lave denne ret, skal du bruge en spiralizer.

Til 2 portioner skal du bruge:

  • 3 courgetter (vær’ opmærksom på at enden er svær at bruge)
  • Rosmarinbrød ( Se opskriften her )
  • ½ dåse kokosmælk (ja kun ½ selvom det måske ser ud af lidt)
  • Ca. 20 g frisk ingefær
  • Frisk stærk chili (smag til)
  • En lille smule citronsaft
  • Smag til med himalayasalt og peber
  • Ristede græskarkerner

Sådan gør du:

Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5531 Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5532

Vask dine courgetter og skær den ene ende af. Tag så din spiralizer og lav lange spaghetti strimler. (Jeg brugte den ende som laver tykkest strimler.) Når du ikke kan dreje courgetten mere, gemmer du bare enden, som kan bruges på et andet tidspunkt, til f.eks. en ret som thai special.

Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5533 Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5541

Riv så ingefæren på et rivejern og hak den friske chili i bitte små stykker. Hæld kokosmælken over i en lille gryde og tilsæt ingefær, chili, citron, salt og peber. Når det koger skruer du ned på lavere varme og lader det simre indtil maden er klar. Husk at rør indimellem.

Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5538 Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5539Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5543

Put vand i en stor gryde og når vandet koger tilsætter du dine courgetti. (Hvis du foretrækker det, kan du også godt spise dine courgetti rå) Lad dem stå i det kogende vand i 2-3 minutter indtil de er blevet helt dækket af vandet. Hæld vandet ud og fordel dine courgetti i 2 skåle med kokossaucen henover. Drys til sidst med ristede græskarkerner og server retten med rosmarinbrød.

Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5564

Hvis du er interesseret i flere lækre aftensmadsretter, så kan du se nærmere på min e-bog “Syv sunde slags aftensmad” lige her 

Courgetti med stærk kokossauce og rosmarinbrød-5568

Velbekomme 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *