Sort quinoa-salat med appelsin og blåbær, samt et par andre ingredienser, er rigtig lækker, og perfekt at spise til frokost, eller som en salat, på hvilket som helst tidspunkt af dagen. Den smager dejligt at appelsin, med en skøn cremet konsistens fra avocadoen og et frisk pift fra blåbærrene. Derudover er den sorte quinoa super smuk at se på.
Quinoa er den eneste vegetabilske fødevare, der indeholder alle de essentielle aminosyrer, vitaminer og sporstoffer, mens den ikke indeholder gluten. Quinoa indeholder også magnesium, fosfor, kalium, lysin, mangan og jern. Denne særlige kombination af næringsstoffer og antioxidante materialer, hjælper med at forhindre både celleskader og hjertekarsygdomme. Quinoa er helt klart en superfood!
Blåbær er også super sunde, og en rigtig god kilde til fiber, C-vitamin, K-vitamin, samt mangan og kobber. Blåbær er også en superfood, fordi de har et meget højt indhold af antioxidanter, som hjælper med at beskytte celler mod frie radikaler.
Til 2 portioner skal du bruge:
- 2 dl. sort quinoa
- 4 dl. vand
- 1/2 broccolihoved (ca. 130 gr.)
- 2 appelsiner
- 1 avocado
- 100 gr. friske blåbær
- En sjat ekstra jomfru olivenolie
Sådan gør du:
Hæld quinoaen og vandet i en gryde og over komfuret. Når det koger, skruer du ned på lav varme med låg på. Der skal det stå i ca. 20-30 minutter, indtil alt vandet er trukket ind i quinoaen. Imens skær du broccolien i små stykker, og putter det over i en gryde med vand. Det skal nu koge i ca. 7 minutter.
Fjern nu skallen fra appelsinerne og skær dem i både, og derefter i mundrette stykker. Gør det samme med avocadoen og hæld det over i en stor salatskål. Når broccolien er færdig, skal vandet hældes fra, og broccolien tilsættes i salaten. Vask blåbærrene og bland i.
Når quinoaen er færdig, skal den også blandes i salaten, og du kan nu hælde olivenolien hen over, bare en lille sjat over det hele.
Nu er salaten klar til at blive spist, velbekomme
Hvis du er interesseret i flere lækre opskrifter, så kan du købe min e-bog “Syv sunde slags frokost” lige her