Denne kikærte-omelet er helt glutenfri og vegansk. Den minder meget om en æggeomelet, men er lidt tungere i konsistensen, og smager svagt af kikærter. Rosmarinens smag går tydeligt igennem blandet med en anelse sødme fra guleroden. De friske grøntsager på toppen gør kikærte-omeletten endnu mere lækker. For at kikærte-omeletten ikke går fra hinanden, er det nødvendigt at lave den mindre, så den ikke fylder hele panden. Sørg også for at der er nok kokosolie, når du steger dem, da det giver dem smag, og gør dem sprøde 🙂
Til ca. 8 små omeletter:
- 1 løg
- 150 g kikærtemel
- 1/3 tsk. himalaya salt
- 1/3 tsk. stødt peber
- 1 knsp. cayennepeber
- 1 lille kvist frisk rosmarin
- 1 stor gulerod
- 3 dl vand
Sådan gør du:
Hak løget meget fint og steg det på panden med kokosolie. Når de er gennemsigtige slukker du for varmen og flytter panden. Samtidig gør du dejen klar ved at blande kikærtemel og krydderier. Skær rosmarinen i små stykker og bland i sammen med fintrevet gulerod og vand. Tilsæt så de stegte løg og rør godt rundt.
Put mere kokosolie på panden og når den er varm igen, hælder du 2 klatter ud på hver sin halvdel af panden. Brug en grydeske eller andet til at få dejen tyndere på panden. Vend dem når de er brune på den anden side, og tilføj evt. mere kokosolie hvis nødvendigt.
Server med friske grøntsager, som peberfrugt, avocado, tomat eller friske spinatblade.
Hvis du er interesseret i flere lækre opskrifter, så kan du købe min e-bog “Syv sunde slags frokost” lige her 🙂