Jeg er for nylig begyndt at bruge hampefrø i min madlavning, og jeg er vild med dem. Jeg har stadig meget eksperimentering tilgode med hampefrø, men har lavet en del research, for at finde ud af svaret på spørgsmålet: Hvorfor er hampefrø sunde? Og hvad er det, der gør dem sunde? I min research har jeg også lært meget nyt om hampefrø, og dens mange muligheder.
Hampefrø kommer fra hamp planten, som ofte forbindes med produktion af cannabis, men der findes flere forskellige arter af hamp, hvoraf kun den ene anvendes til cannabis produktion. Hamp er en af de tidligste planter vi kender, det er blevet dyrket af mange civilisationer i over 12.000 år, og kan derfor spores helt tilbage til de gamle ægyptere og kinesere, og indtil det 20. århundrede udgjorde dyrkning af hamp en af de mest indtjenende afgrøder i verden.
Via hamp får vi f.eks. hampefrø, hampeolie, voks, harpiks, reb, klude, papirmasse og brændstof. Hamp kan derfor bruges til meget forskelligt. F.eks. har man brugt beton lignende blokke, fremstillet med hamp og kalk, som et isolerende materiale til byggeri. Hampefibre er ekstremt stærke og holdbare, og har vist sig at blive brugt i stedet for træ til f.eks. at skabe holdbare og åndbare hjem.
Hampefrø indeholder 2% kulhydrater, 73% fedt og 25% protein, og har samtidig et højt indhold af jern, magnesium og zink. Hampefrø indeholder alle de ti essentielle aminosyrer, samt omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Hampefrø er virkelig en gave fra naturen, og måske de mest nærende frø i verden. De er sunde, fordi de har den mest koncentrerede balance af proteiner, essentielle fedtstoffer, vitaminer og mineraler, kombineret med mangel på sukker, stivelse og mættede fedtstoffer. Hampefrø er et af naturens perfekte fødevarer – et superfood. Dette er en plante der understøtter optimal sundhed og velvære for livet.
Hamp giver også et bredt spektrum af sundhedsmæssige fordele som: vægttab, øget og vedvarende energi, hurtig genopretning fra en sygdom eller skade, sænket kolesterol og blodtryk, nedsat inflammation, samt forbedring i immunsystemet.
Hampefrø kan bruges i bl.a. salater, smoothies, mysli, vegetardeller og meget mere!
Se mine lækre opskrifter med hampefrø her:
Bønnesalat
Rødbede- og spinatsalat med hampefrø
Sund chiagrød
Superfood smoothie
Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær
Smoothie-bowl med hyben og chiafrø
Bruger du hampefrø? Hvis ja, hvordan bruger du dem så? Del gerne din viden i kommentarfeltet herunder 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂