I dag har jeg lavet disse lækre og sprøde glutenfrie og veganske chokolade småkager. De har en neutral småkagesmag, blandet med de skønne bidder af chokolade hist og pist. Meget sprøde udenpå og lidt blødere indeni, og så er de lette at lave.
Til ca. 14 stk. skal du bruge:
- 150 g mandler
- 150 g fuldkornsrismel
- 30 g kokosfibermel eller kokosmel
- 50 g kokossukker
- 1/4 tsk. himalaya salt
- 1 1/2 tsk. hjortetaksalt eller potaske
- 35 g vegansk chokolade
- 150 ml. rismælk eller mandelmælk
- 25 g kokosolie
Sådan gør du:
Start med at male dine mandler til grov mel og hæld det så over i en stor røreskål. Tilsæt alle de tørre ingredienser og bland det. Hak din chokolade i små stykker og bland i. Smelt kokosolien og tilsæt den sammen med rismælken. Rør godt rundt og tænd din ovn på 200 grader.
Form så ca. 14 runde småkager og sæt dem på en bageplade med bagepapir på. Du skal bruge ca. 1 spsk. af dejen med top på til hver småkage, og tryk dem så let flade på bagepladen. Når ovnen er varm sætter du småkagerne ind. De skal bages i ca. 15-20 minutter til de er dejligt gyldne!
De er skønne at spise let lune, på en kold vinterdag som i dag 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂