Grøn kickstarter juice!

En af de største grunde til at drikke juice er, at du kan få enorme mængder grøntsager meget hurtigt. Alle disse lækre grøntsager indeholder også en masse vitaminer, mineraler, enzymer, kulhydrater, klorofyl og mange andre plantestoffer, som vores krop har brug for, for at fungere optimalt. En juice styrker altså vores immunforsvar, så vi beskytter os mod hoste, forkølelse og andre mere alvorlige sygdomme.

Så hvis du ikke har en saftpresser, så er det det værd at købe. Din krop vil takke dig bagefter!

Jeg drikker denne her juice (nogle gange med udskiftning af enkelte ingredienser) hver morgen. Den giver mig en masse energi til dagen, og sammen med min morgenskål og/eller veganske yoghurt, holder den mig kørende 2-3 timer! Og det er ellers meget, da jeg har et højt stofskifte. Den virker opbyggende og balancerende, og er ren næring og kærlighed til din krop og sjæl <3

green-juice-01351

Alle ingredienserne i denne juice er basiske! De super basiske er agurk, grøn peber, gulerødder, citron, ingefær, rød chili, broccoli, grønkål og chlorella.

Her er de lækre råvarer, som du skal bruge (helst økologiske). Der bliver her ca. 750 ml. ren juice:

 • 1 agurk
 • 1 pære
 • 1 æble
 • 1 grøn peberfrugt
 • 2 hvide gulerødder
 • 2 gule gulerødder
 • ½ citron med skal (eller ¼ hvis den skal smage mindre af citronskal)
 • ca. 6 gr. frisk ingefær
 • ca. 3 gr. frisk rød chili
 • 180 gr. broccoli (hvoraf 90 gr. er stilken)
 • 40 gr. kål (grønkål, savojkål, spidskål etc.)
 • Evt. 1 tsk. chlorella pulver

Sådan gør du:

Skyl alle grøntsagerne og frugterne. Fjern kernehuset på pæren, æblet og peberfrugten og fjern enderne på agurken og gulerødderne. Skær citronen over, skræl ingefæren, og skær et stort stykke af stilken af på din broccoli, samt ca. 4 broccolihoveder. Vask din kål godt, da der tit kan gemme sig noget jord imellem bladene. Pres det hele i din juicepresser.

green-juice-01353
De bladgrønne grøntsager (grønkål og broccoli) udgør så meget juice.
green-juice-01355
Her er alle ingredienserne blevet presset.

Jeg anbefaler altid, at du starter med de bladgrønne grøntsager først, som i denne juice er kål og broccoli, fordi de er lidt sværere at skubbe igennem end hårdere grøntsager som f.eks. gulerødder. Hårde grøntsager kan faktisk hjælpe med at skubbe nogle af de stumper på de bladgrønne grøntsager, som endnu ikke er helt igennem saftpresseren. Derudover er det også bedst at rulle de bladgrønne grøntsager sammen til små kugler, da dette hjælper med at forhindre et enkelt blad fra at sidde fast.

green-juice-01356

Det er også en god idé, at presse ingefær, chili og citron bagefter de bladgrønne grøntsager, så alt deres saft når at løbe ud i din saftkande. Derefter presser du de hårde grøntsager og så slutter du af med pære og æble, da de også let ryger igennem saftpresseren. Rør godt rundt i saftkanden og tilsæt evt. 1 tsk. chlorella pulver, hvis du vil være ekstra sund 😉

green-juice-01358green-juice-01364 green-juice-01367
green-juice-01369 green-juice-01362

Go’ dag og “go green”!

green-juice-01363

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *