Fennikelsalat

Jeg er begyndt at bestille økologisk grønt fra ”Økoradissen”. Det fungerer super godt, og da jeg bestilte en fennikel, tænkte jeg, at den skulle bruges i en lækker salat! Salaten blev også rigtig lækker, og jeg nød den både som natmad og til frokost dagen efter. Da jeg stod og lavede salaten, kom min kæreste Christian ud og sagde, at der duftede meget af lakrids! Fennikel har en stærkere lakridsduft end smag, smagen er nemlig sød og mild og smager kun lidt af lakrids eller anis 🙂 I denne lækre blanding af fennikel, æble, vindrue, romanesco og dressing med bl.a. æblecidereddike, får du både det søde og det sure blandet med en god blomkåls/broccolismag fra den smukke romanesco.

Romanesco er et grønt kålhoved, som har været dyrket i Italien siden år femten hundrede. Den er rig på fiber, C og K vitaminer, og så er den jo utrolig smuk, hvilket gør det en nydelse af spise – vi er hvad vi spiser 😉

Fennikel er i familie med dild og persille og indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminer, C-vitaminer og mineralet kalium. I Egypten har fennikel været kendt som en medicinplante i flere tusind år. Den siges at hjælpe mod krampe, migræne, mave-tarmkatar, diarré og luft i tarmene!

fennikelsalat-01218

For at lave salaten til 1-2 personer skal du bruge:

 • 2 økologiske æbler
 • 1 klase grønne vindruer (ca. 100 gr.)
 • 125 gr. romanesco
 • 70 gr. fint snittet fennikel
 • 20 gr. fint revet fennikel

fennikelsalat-01226

Dressing:

 • 1 ½ spsk. ekstra jomfru olivenolie
 • 2 tsk. æblecidereddike
 • ½ lime

Sådan gør du:

fennikelsalat-01219 fennikelsalat-01220fennikelsalat-01221 fennikelsalat-01222

Skyl alle grøntsagerne og skær så vindruerne over på langs og put i din salatskål. Fjern kernehuset på æblerne, og skær dem i tynde skiver ligesom vist på billedet og bland i. Skær bunden af din fennikel af, og snit så meget fine og tynde skiver. Riv også ca. 20 gr. meget fint revet fennikel, for at få fennikel smagen mere fordelt i salaten.

fennikelsalat-01224 fennikelsalat-01225

Fjern så bladene fra din romanesco, og skær/knæk de fine romanesco hoveder af, så de ligner små fine træer. Brug så meget som du har lyst til, jeg brugte 125 gr. og det var lige tilpas, synes jeg 🙂 Bland det hele sammen.

fennikelsalat-01228 fennikelsalat-01230

Bland så ingredienserne til dressingen sammen, og hæld over salaten.

fennikelsalat-01232fennikelsalat-01234

2 thoughts on “Fennikelsalat

 1. Ser riktig lekkert ut. Like flott som resten av bloggen din. Den er veldig bra. Klemmer fra oss på fjellet med 2m snø
  Mette og Leif

  1. Tusind tak Mette! 🙂 Jeg er glad for at du liker min blog 🙂 Høres bra ut med sne på fjellet, her har vi også lidt sne, men dog ikke 2 meter! Kærligst fra Lærke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *