Den danske økologiske rødbedesæson slutter efter denne måned. En super god grund til, at få brugt den skønne grøntsag. Her har jeg lavet en dejlig Rødbede- og spinatsalat med hampefrø, der giver 2 portioner.
Ingredienser:
- 1 stor rødbede
- 1/2 agurk
- 1 avocado
- ca. 50 gr. friske baby spinatblade
- 1 stor klase vindruer uden sten (80 gr.)
- 1 håndfuld gojibær
- 3 spsk. afskallede hampefrø
Dressing:
- 1/2 citron
- 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 1 lille drys himalaya salt
Sådan gør du:
Vask rødbeden og skræl den. Riv den så på et rivejern i fine strimler, og put det over i en stor skål. Vask agurken og skær den i små frikanter og bland i. Udsten avocadoen og skær fine aflange skiver af den og tilsæt salaten. Vask din spinat og vindruer, bland dem i og tilsæt gojibær og hampefrø. Bland så det hele godt, og pres en halv citron og hæld hen over, sammen med olivenolie og et lille drys himalaya salt.
Pynt til sidst med et lille drys hampefrø (som endnu ikke er blevet lyserødt af rødbeden).
Du må have en rigtig skøn dag 🙂