Hjemmelavet sund nutella

Nutella er godt, men det er endnu bedre, når man laver det selv. Hjemmelavet sund nutella er helt rå, uden brug af laktose og sukker. Den er cremet, sød, let at lave, og ekstremt lækker!

Hasselnødder, som er en af ingredienser i denne opskrift, indeholder meget sundt fedt, ligesom andre nødder. Derudover indeholder hasselnødder også meget E-vitamin, B-vitaminer, og også K-vitamin, C-vitamin og folat. Hasselnødder er også rig på mangan, kobber, magnesium, fosfor og jern. Protein får du også når du spiser hasselnødder. Via denne opskrift får du altså rigtig mange vitaminer og mineraler, som vil gøre din krop det godt.

Til en stor portion hjemmelavet sund nutella skal du bruge:

Hjemmelavet sund nutella-9092

  • 200 g hasselnødder
  • 200 g bløde dadler
  • 1 lille avocado
  • 35 g kokosolie
  • 25 g usødet kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 150 ml mandelmælk eller rismælk

Sådan gør du:

Hjemmelavet sund nutella-9096 Hjemmelavet sund nutella-9099Hjemmelavet sund nutella-9101 Hjemmelavet sund nutella-9103Hjemmelavet sund nutella-9106

Blend hasselnødderne i din foodprocessor indtil det er blevet til fint mel. Udsten dadlerne og din avocado og tilsæt dem i foodprocessoren, sammen med de resterende ingredienser. Blend indtil det har fået en ensartet masse. Hvis du vil have den endnu tyndere, kan du tilsætte mere plantemælk.

Hjemmelavet sund nutella-9119

Brug hjemmelavet sund nutella oven på dit brød, vafler, pandekager eller brug det i en kage. Opbevar den i køleskabet i en tæt beholder. Den kan holde sig ca. 2 uger, hvis den da ikke bliver spist inden 😉

Hjemmelavet sund nutella-9115

God fornøjelse!

PS. Se gerne med i min video her, hvor jeg viser dig hvordan hjemmelavet sund nutella laves 😉

One thought on “Hjemmelavet sund nutella

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *