Disse glutenfrie og veganske fastelavnsboller blev et hit herhjemme og er også gode dagene efter. De er lettere søde, lidt grove i det og en anelse sprøde.
Øvelse gør mester! Sådan synes jeg, at det er med fastelavnsboller. Det er sørme svært, at lukke dem og putte akkurat tilpas mængde fyld i, uden at det flyder over! Men endelig lykkedes det mig nogen lunde, og smagen og konsistensen på de her boller er virkelig god.
Til ca. 9 stk. fastelavnsboller skal du bruge:
- ½ pakke gær
- 3 dl vand
- 20 g kokosolie
- 3 spsk. loppefrøskaller
- ½ tsk. himalaya salt
- ½ tsk. vaniljepulver
- 30 g kokossukker
- 150 g fuldkornsrismel
- 150 g boghvedemel
Til kagecremen skal du bruge:
- 2 dl rismælk
- 10 g kartoffelmel
- 20 g kokossukker
- 1 tsk. vaniljepulver
Til chokoladefyldet skal du bruge: (til ca. halvdelen af bollerne)
- 100 g dadler
- 10 g usødet kakaopulver
- ½ tsk. vaniljepulver
- 50 ml. vand
Sådan gør du:
Smuldr gær i en røreskål og opløs det med lunkent vand. Smelt kokosolien og tilsæt den sammen med loppefrøskallerne, himalaya saltet og vaniljepulveret. Rør rundt og lad det stå i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter kokossukker og melet og rør godt rundt og ælt indtil det har samlet sig til en kugle. Nu skal det stå og hæve overdækket i ca. en halv time.
Imens kan du lave kagecremen. Hæld rismælk i en lille gryde og når det næsten koger tilsætter du kokossukker og kartoffelmel og rører rundt hele tiden med et piskeris indtil det har fået en cremekonsistens. Rør til sidst vaniljepulveret i. Hæld det over i en skål og lad det stå og køle ned i køleskabet. Kagecremen får en mørk farve på grund af kokossukkeret.
Lav nu chokoladefyldet. Udsten dadlerne og put dem i din foodprocessor sammen med kakaopulver, vaniljepulver og vandet. Blend indtil det har fået en ensartet konsistens. Hæld også det over i en skål og stil det på køl indtil du skal bruge det.
Når dejen er færdig med at hæve, ruller du den ud på et meldrysset bord og laver ca. 9-10 firkanter af dejen. Put chokoladefyldet i midten af hver firkant (ca. halvdelen af dejen) og gør det samme med kagecremen på den anden halvdel. Fold så enderne sammen i midten og put den på en bageplade med bagepapir på med den foldede side nedad. Pas på med at putte for meget fyld i, ellers kan det være svært at lukke den uden at noget flyder ud. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.
Pynt dem til sidst, når de har kølet lidt af, med f.eks. smeltet chokolade, frysetørret hindbær, blå kornblomst og cashewglasur (se hvordan det laves i denne opskrift på blåbærsnitter)
Rigtig god fastelavn! 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂