Thai-special

Thailandsk mad er super lækkert synes jeg. Her har jeg taget udgangspunkt i den thailandske ”green curry” ret, og for tiden er denne et stort hit her hjemme. Krydderierne som jeg bruger, er ret væsentlige, hvis man vil have den helt rigtige smag. De kan alle købes i almindelige supermarkeder såsom Føtex eller Kvickly.

Til denne Thai-special for 2-4 personer skal du bruge:

Thai-Special-6827

  • 2 dl. jasminris
  • 4 dl. vand
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt
  • 1 porre
  • 1 stor gulerod
  • 1/2 courgette
  • Ca. 250 gr. frossen broccoli
  • Ca. 200 gr. frosne grønne bønner (haricots verts)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • Evt. champignon
  • Kokosolie til stegning

Krydderier:

  • 1 1/2 tsk. citrongræs
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 Knivspids cayennepeber
  • 3 stk. laurbærblade
  • 3 stk. knuste kaffir limeblade
  • Smag til med himalaya salt og peber
  • Evt. 1 fed hvidløg (men ikke nødvendigt)

Sådan gør du:

Thai-Special-6830Thai-Special-6832 Thai-Special-6834

Start med at sæt risene over. Når det koger, lader du det stå et øjeblik, og så slukker du helt. Så skal det bare stå med låg på, indtil maden er helt færdig. Skær så dine grøntsager i de former du gerne vil have og stil til side. Put kokosolie i din wokpande, og tilsæt nu alle krydderierne. Husk at knus kaffir limebladene f.eks. i hånden, og undlad stilken i midten, som kan være meget hård. Tilsæt løget og tænd så for pladen. Rør lidt rundt og når krydderierne har trukket ind i kokosolien, hælder du lidt af kokosmælken i, og rører rundt igen.

Thai-Special-6836Thai-Special-6838

Tilsæt så alle grøntsagerne og resten af kokosmælken samt dine kikærter. Lad det nu stå med låg på, indtil det koger, og derefter skruer du ned på lavere varme. Det skal stå og simre i ca. 20 minutter. Hvis du bedst kan lide dine bønner og broccoli med lidt bid i, vil jeg anbefale at du venter lidt med at putte dem i. Imens det simrer, kan man passende lave en dejlig skål salat, hvis man har lyst til det 🙂 Når maden er færdig, skal man lige huske at tage laurbærbladene ud, da de kun er til for at give smag. Velbekomme!

Thai-Special-6852