Rabarberispinde med chokoladeovertræk

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

Sommertid = ispindetid 🙂 Derfor har jeg lavet en ny opskrift på rabarberispinde med chokoladeovertræk. De smager skønt syrligt af rabarber, men har samtidig en god sødme. Det er en lækker ispind med en frisk smag. Chokoladen kan undlades, men får isen til at se mere indbydende ud, og desuden smager det jo lækkert 😉

Jeg kan personligt bedst lide, at isen ikke er alt for sød, på den måde synes jeg den er mest frisk i smagen, og hvad jeg har brug for, når jeg vil have en is. Men hvis du vil have den sødere, så put flere dadler i, eller lidt mere agavesirup. Jo sødere du gør den, jo mindre sund bliver den. Så hvis isen er til børn, ser jeg ingen grund til at gøre den mere sød. Min datter Nova elsker den! 😉

Du skal bruge:

(Denne portion er meget stor, der bliver ca. 30 ispinde afhængig af størrelsen. Du kan sagtens lave en halv portion 😉 )

Rabarberkompot:

  • 16 stk. rabarber
  • 150 g udstenede dadler
  • 4 dl vand
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. rødbedepulver
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. agavesirup
  • 200 g mørk chokolade
  • Pynt med farvet kokos. (Jeg har brugt gurkemeje til at farve den gul og butterfly pie pulver til blå.)
Sådan gør du:

Start med at lav kompotten ved at rengøre dine rabarber, og skære dem i små stykker på ca. 1 cm. Put dem i en stor gryde. Udsten dadlerne og put dem i gryden sammen med vandet, vaniljepulveret og rødbedepulveret. Når det koger skruer du ned på lavere varme, og lader det småkoge i ca. 10-15 minutter eller indtil det er blevet mørt. Lad det derefter køle lidt af. Når det er blevet lidt koldere kan du blande kokosmælken og agavesiruppen i en skål og derefter blande det ned i kompotten.

Fordel det nu i ispindeforme. Jeg har brugt disse her i hjerteform. Ellers er der mange andre gode her: Green Goddess. Husk at putte pinden i og sæt så i fryseren. Når de er frosne kan du tage dem ud og lægge på en tallerken i fryseren, og derefter fylde formen op igen med det resterende isfyld 🙂 Det skal måske gentages nogle gange, afhængig af hvor mange is du kan lave på en gang.

Når alle is er blevet frosne, kan du hakke chokoladen, og smelte det over vandbad. Jeg er ikke nogen chokoladeekspert, så det med temperering må du finde et andet sted 😉 Men jeg ved at chokoladen størkner hurtigt, hvis man tager den op af vandbadet, idet isen er kold og dermed køler chokolademassen ned hurtigt, og så kan den ikke længere sætte sig på isen! Så lad chokoladen blive nede i det varme vandbad, mens du dypper isen derned 😉 Drys meget hurtigt med pynten, for chokoladen størkner ultra hurtigt, på den kolde is!

Mmmm så skal der nydes hjemmelavet rabarberispinde i sommervarmen! God fornøjelse 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂