Derfor vælger jeg barfodssko til mit barn

Blogindlægget indeholder affiliate links.

Barfodssko… måske har du hørt om det, måske har du ikke. I dette blogindlæg vil jeg fortælle dig om barfodssko, hvorfor jeg vælger barfodssko til mit barn, og hvilket mærke vi er blevet glade for.

Hvad er barfodssko?

Barfodssko er en sko, som er formet efter den naturlige fod, så det minder om at have bare tæer, så meget som muligt, men som samtidig giver foden beskyttelse mod underlaget, som kan være både koldt, varmt og skarpt, og altså skade fødderne. Det er faktisk kun derfor vi er nødt til at have sko på. Vi er slet ikke nødt til det for at støtte foden, hælen eller tæerne. Med en barfodssko kommer du altså så tæt som muligt på oplevelsen af at gå med bare tæer i et par sko, og det er både et naturligt og ergonomisk valg.

Alt dette betyder, at en barfodssko giver bedre plads til fødder og tæer, de understøtter og styrker den naturlige udvikling og træning af fødderne samt kroppen. Barfodssko har en fleksibel og tynd sål, og den har samme tykkelse fra hæl til tåspids. Dette sikrer at skoen følger fodens bevægelser, samt at du kan mærke underlaget, som du går på. Barfodssko er meget let, og så fleksibel at du kan rulle den sammen. Med en barfodssko kan du altså sprede dine tæer, vrikke op og ned, gribe fast i underlaget, og mærke hvad du går på. Dette sikrer blandt andet en bedre balance og en bedre kropsholdning, da kroppen ikke tvinges i en unaturlig stilling som ved almindeligt fodtøj.

Derfor vælger jeg barfodssko til mit barn.

Jeg vælger barfodssko til min datter Nova, fordi jeg mener at det er det sundeste valg af sko der findes for fødderne og kroppen. Når det er muligt, så opfordrer jeg dog til at få bare tæer, f.eks. derhjemme, i haven, ved stranden og på legepladsen. Det er bare en virkelig dejlig og befriende følelse, at få bare tæer og bruge sanserne og mærke underlaget. Den direkte jordforbindelse er vigtig!

De fleste babyer er født med helt normale og uproblematiske fødder, men der er desværre rigtig mange voksne, som har mange problemer med fødderne. Det skyldes ofte forkerte sko. Derfor mener jeg, at det er utrolig vigtigt, at lade de små fødder gå barfodet, og når det er for koldt, varmt eller farligt med bare tæer, så vælger jeg barfodssko, så de små fødder kan forblive raske, og vokse sig sunde og stærke. Føddernes muskler får lov at blive brugt på en helt anden måde i barfodssko.

Ved at vælge barfodssko får man mere stimuli under fødderne, og det er afstressende og kan dermed give dig en følelse af frihed og glæde.

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Da jeg skulle vælge barfodssko (som faktisk er et stort marked!), undersøgte jeg længe og meget, hvad der mon ville være bedst til Novas fod. Der er forskellige Facebookgrupper med barfodssko hvor du sikkert kan få svar på nogle spørgsmål. Barfodssko kan også købes brugt, og du kan dermed spare en del penge, men fordi vi også vil have mere end et barn, så valgte vi at købe nye barfodssko, så de kan gemmes til senere 😉

Når du skal købe barfodssko, står der altid den indvendige længde og bredde på skoen. Jeg går derfor altid efter cm. ift. størrelse, da det varierer meget fra mærke til mærke. Nova har en smal til normal fod i bredden, og derfor endte vi med at købe affenzahn barfodssko og barfodssandaler. Derudover er prisen almindelig, og de har farvestrålende farver, som gør mig glad. Sammen med hver sko, hører der et dyr til. Dyret er tegnet på indersiden og som en lille flap på hælen, så barnet selv kan se hvordan skoene passer sammen (ift. højre og venstre fod).

Jeg kan varmt anbefale barfodssko, og har god erfaring med det tyske mærke Affenzahn.

Om vinteren har vi købt disse barfodsstøvler til Nova fra Affenzahn, og dem er vi også tilfredse med 🙂

Derudover havde vi sidste år dette par gule barfodssko som virkelig er en glad farve 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *