Jeg er gravid igen!

Jeg er gravid igen!

Blogindlægget indeholder affiliate links.

Der har været ret stille her på min blog det sidste halve år… simpelthen fordi der er sket store ting på hjemmefronten: Jeg er nemlig gravid igen! Der kommer en lillesøster til april måned. Vi glæder os alle 3 utrolig meget til at møde hende 🙂

32+6 uger
Hvorfor ventede I så længe med barn nr. 2?

Christian og jeg har hele tiden været meget bevidste omkring, hvornår vi ville prøve at få barn nr. 2. Nova skulle i hvert fald være over 3 år. Vi ville gerne have fuld fokus, på bare 1 barn i de første år. Da Nova så blev 3 år i september 2021, var vi ikke klar endnu. Jeg var i gang med at nedtrappe amning af hende, og det var vigtigt for mig, at gøre det i et behageligt tempo for os begge, og vigtigt at være på den anden side af amningen, før næste graviditet skulle begynde. Så vi blev enige om, at når vi kom godt ind i foråret, var vi klare til at prøve at blive gravide. Det lykkedes 3. gang, og selvom det er ret hurtigt, så føltes det utrolig længe, når jeg nu virkelig var helt og aldeles klar 1. gang vi prøvede. Men 3. gang var lykkens gang! 😉

Graviditeten indtil videre

Nova har været med helt fra starten. Hun vidste, at vi ønskede at give hende en lillesøster eller lillebror, inden vi gik i gang, og hun glædede sig allerede til, at der skulle komme en baby. På grund af hendes alder, var det helt naturligt at inddrage hende, og hun syntes også at det var meget spændende, at jeg skulle tisse på en graviditetstest, og hun blev ellevild af begejstring over resultatet. Vi har lånt mange bøger på biblioteket om graviditet og det at blive storesøster, hun elsker at høre om det.

Denne gang voksede min mave meget hurtigere, og allerede i uge 10 var det tydeligt for mig, at jeg var gravid. Vi var på ferie på Mallorca, og jeg kunne ikke lade vær med, at posere lidt med min lille mave.

Jeg er gravid igen!

Denne graviditet er på mange måder anderledes end min første med Nova. Jeg kan tydeligt mærke, at jeg har været mor i 4 år siden sidst. Mine delte mavemuskler (som kom under forrige graviditet) har aldrig samlet sig helt, på trods af vedholdende træning til delte mavemuskler, og jeg er sikker på, at det har betydning for min krops velvære og styrke.

Jeg vejede ca. 3 kg. mere, da jeg blev gravid denne gang, end jeg gjorde da jeg blev gravid med Nova, og jeg tager også lettere på denne gang. Det er jeg nu glad for, da jeg ikke havde meget ekstra vægt efter Novas fødsel, som gjorde at jeg faktisk blev for tynd i en periode, i løbet af det første år med fuldamning. Denne gang er jeg bedre rustet, men det er klart, at min krop ikke er vant til at veje så meget, og det kan mærkes.

I mit andet trimester begyndte jeg desværre, at få iskias-smerter i begge ben, strålende fra numsen og ned til foden. Det er heldigvis ikke konstant, men det er hver dag og træls. Jeg får behandling med kranio-sakral-terapi og massage, og laver øvelser selv. Intet har fået det til at forsvinde, men jeg har det bedre i min krop, når jeg har fået lavet mine øvelser, især med denne her massagebold, som jeg ruller og trykker på under mine baller.

Jeg har det ellers rigtig godt psykisk, glæder mig til fødslen, og elsker min gravide krop. Det er virkelig et mirakel hver gang.

Planlægning af vores hjemmefødsel

Ligesom sidste gang planlægger vi igen en hjemmefødsel. Sidste gang gik det ikke helt efter planen, (det kan du læse om her) men denne gang håber jeg virkelig at det lykkes med en hjemmefødsel. Jeg ønsker at føde lillesøster i vand i vores fødekar, og jeg ønsker som udgangspunkt, at klare fødslen selv. Der kommer selvfølgelig en jordemoder og en studerende med. Derudover vil min mand Christian være der og have fokus på mig, og min mor har fokus på Nova, som meget gerne må deltage. Jeg er meget spændt på, hvordan denne fødsel ender med at blive! Jeg glæder mig! 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *