Mos med mirabeller, æble og ingefær

Det er sæson for mirabeller, og derfor har jeg lavet en skøn mos med mirabeller, æble og ingefær. Mosen smager dejligt af mirabeller og ingefær.

Mosen er kun sødet med få dadler, og er derfor ikke den mest søde mos. Det synes jeg bestemt ikke gør noget, mosen er stadig super lækker ovenpå grød, eller for sig selv, hvis du har lyst til noget lidt syrligt sødt.

Mirabeller indeholder blandt andet A-vitaminet beta-karoten, C-vitamin og mineralet kalium.

Til 1 stort glas mos (1 liter) skal du bruge:

  • 700 g mirabeller (vægt med sten)
  • 3 æbler
  • 10 dadler
  • 30 g ingefær
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl vand (eller mindre for tykkere konsistens)

Sådan gør du:

  

Når du har plukket mirabellerne skal de vaskes godt. Skær dem så over og fjern stenen. Put dem i en stor gryde. Fjern æbleskroget og skær æblerne i små firkanter. Fjern stenene fra dadlerne og riv ingefæren på et rivejern. Put det hele ned i gryden sammen med mirabellerne. Tilsæt vaniljepulver og vand. Når det koger skruer du ned på lavere varme og rører rundt. Lad det simre uden låg på i ca. 15 minutter. Blend det derefter med en stavblender og lad det afkøle. Hæld det over i et stort patentglas og stil det i køleskabet.

Spis mosen ovenpå grød (f.eks. denne glutenfrie grød her) eller brug mosen i desserter.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂