Lilla gryderet med butternut squash

Butternut squash er kommet i butikkerne, og det har jeg benyttet mig af! For nogle dage siden lavede jeg denne her lækre og farverige ret, fyldt med krydderier til at vække dine smagsløg!
Butternut squash er et græskar som stammer fra Mexico og det østlige Nordamerika. Det er en god kilde til fiber, C-vitamin, mangan, magnesium og kalium samt rig på A-vitamin og E-vitamin.

Grønnsaker

Her er ingredienserne til gryderetten:

  • 1 rødløg
  • 2 røde snackpebre
  • ½ squash
  • 2 gulerødder
  • 2 lilla gulerødder
  • ½ butternut squash
  • 2 fede hvidløg
  • 1 stor klump frisk ingefær
  • 1 økologisk grøntsagsbouillonterning (f.eks. A.Vogel)
  • 1 dåse kokosmælk
  • Rapsolie til stegning

Til smagning:

  • Salt
  • Peber
  • Karry
  • Rosmarin
  • Evt. chili

Fremgangsmåde:
Butternut suppe Butternut suppeHak løg i strimler, skær gulerødder, snackpebre og squash i tern (gulerødder i cirkler) og put det i en wokpande med rapsolie i bunden.
Butternut suppe Butternut suppeSkær enderne af butternut squashen og skræl den. Del den derefter i to. Brug den ene halvdel, og grav kernerne ud. Skær den ligeledes i tern, og hæld op i panden. Tænd nu for kogepladen, og rør rundt ind imellem, imens du skræller hvidløg, og presser dem i, samt skræller ingefær og hakker det i små stykker.Butternut suppeTilsæt nu kokosmælken samt bouillonterningen og lad det koge. Smag til med salt, peber, karry og rosmarin eller andre krydderier som du har lyst til. Lad det simre til grønsagerne er næsten møre, ca. 15 minutter. Server med basmatiris og evt. en dejlig salat ved siden af f.eks. denne stærke salat

Butternut suppe

Som du kan se på billedet, hvor jeg skærer skrællen af butternut squashen, er det ikke så let! Jeg har ikke prøvet at gøre det med en gulerodsskræller, men jeg tror heller ikke, at den er skarp nok. Skrællen er nemlig ret hård! Er der mon en bedre måde at få skrællen af på? Har du nogen lette erfaringer med dette?
Spørgsmålet er, om det overhovedet er nødvendigt at skrælle den, når den bliver kogt!? Det må prøves af næste gang! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *