Jeg er ret vild med kokos. Det kan virkelig bruges til mange ting, f.eks. også i salat! Her får du en skøn og frisk kokossalat. Salaten smager dejligt af kokos blandet med det søde fra kakifrugten og æblet samt det syrlige fra limen og granatæblekernerne.
Måske tænker du, at det er besværligt at knække en kokosnød, (det er faktisk ikke så svært!) og du ved måske heller ikke, hvordan du kan finde ud af om kokosnødden er god? Bare rolig, jeg har svaret: Det du skal gøre er, at du skal ryste den i butikken, og lytte efter hvor meget vand der er i den. Jo mere vand der er i den, desto bedre. Læs også gerne mit blogindlæg om hvordan man knækker en kokosnød.
Til 2 portioner skal du bruge:
- ½ kokosnød
- 1 kakifrugt
- 1 æble
- 3 små gulerødder
- 50 g granatæblekerner
- 10 g frisk persille
- Skallen og saften fra 1 lime
Sådan gør du:
Start med at lav et hul i øjet af kokosnødden i den ene ende. Brug f.eks. en skruetrækker. Lad derefter kokosvandet dryppe ned i et glas, eller hjælp det på vej, ved at ryste det ud i glasset. (Lugt til kokosvandet, for hvis det lugter surt, så er kokosnødden blevet dårlig!) Derefter anbefaler jeg at gå udenfor når du skal knække den. Tag en hammer med og slå så hårdt du kan på kokosnødden. Drej den så du får ramt hele vejen rundt. Til sidst vil den knække og du kan tage kokosnødden ud af skallen. (Det tog mig ca. 20 sekunder at knække den!)
Vask derefter kokosnødden og stil den til side. Få nu dine granatæblekerner ud af granatæblet, hvis du ikke allerede har gjort det. Skræl så gulerødderne, skær enderne fra og fjern kernehuset fra æblet. Riv det på et rivejern eller i en foodprocessor. Put det over i en salatskål. Skær kakifrugten ud i firkanter og tilsæt salaten, sammen med hakket persille.
Tag så halvdelen af din kokosnød og skær den i små bidder og bland i, sammen med granatæblekernerne. Riv skallen fra limen og put i sammen med saften. Bland nu det hele godt og server med persille på toppen.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂