Min nye favorit suppe kalder jeg for hokkaidosuppe med appelsin. Den er stærk, cremet og frisk i smagen. Den mætter rigtig godt, og smager også dejligt af appelsin.
Det er en blanding mellem en efterårssuppe og en julesuppe pga. appelsinsmagen. Derfor kan den perfekt serveres som forret til en julefrokost eller julemiddag. Suppen er især lækker at spise sammen med glutenfrie suppebrød.
Til ca. 4 portioner skal du bruge:
- ½ hokkaidogræskar
- 2 gulerødder
- 200 g jordskokker
- 1 løg
- 15 g ingefær
- 5 g chili
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. grøntsagsbouillon
- Skallen og saften fra 1 appelsin
- 2 dl risfløde
- 4 dl vand
- Kokosolie til stegning
Sådan gør du:
Vask grøntsagerne grundigt (skræl kun hvis nødvendigt) og skær dem i mundrette stykker. Hak løget og steg det i en gryde med kokosolie til det er gennemsigtigt. Tilsæt så revet ingefær og finthakket chili samt hvidløg.
Put de færdigskåret grøntsager i sammen med risfløden og vandet. Riv skallen af appelsinen og pres den derefter. Put det ned i gryden, og når det koger tilsætter du grøntsagsbouillonen. Skru ned på lav varme når det koger, og lad det småkoge i ca. 30 minutter eller indtil hokkaidogræskaret er mørt. Blend det med en stavblender og server med f.eks. lækre glutenfrie suppebrød.
Suppen kan sagtens gemmes og opbevares i køleskabet, hvis der er rester tilbage.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂