Hjemmelavede påskeæg

Så blev det påske, og tid til hygge med dem man holder af, imens man måske spiser lidt påske godt? Jeg har her lavet nogle lækre og ikke mindst sunde påskeæg, som ikke indeholder raffineret sukker eller laktose.

Jeg vil bruge min påskeferie på, at nyde mit liv. Nyde at sove længe og putte i sengen, nyde lækker og nærende mad, nyde solen og foråret med alle dets smukke blomster og farver, nyde godt selskab og ikke mindst nyde disse hjemmelavede påskeæg! 😉

Ud af opskriften her, bliver der ca. 20 små påskeæg. Her er hvad du skal bruge:

Ingredienser til rå nougat:

påske-egg-2405

  • 100 gr. hasselnødder lagt i blød i 2 timer inden brug
  • 180 gr. friske dadler
  • 30 gr. kokosolie
  • 20 gr. rå kakaopulver
  • 2 spsk. lecitin granulat
  • 1 tsk. vaniljepulver

Ingredienser til overtrækschokolade:

  • 30 gr. kokosolie
  • 15 gr. agavesirup
  • 10 gr. rå kakaopulver

Øvrige ingredienser:

påske-egg-2421

  • Usaltede mandler
  • Kakaobønner

Sådan gør du:

påske-egg-2407 påske-egg-2413påske-egg-2415 påske-egg-2417

Efter at hasselnødderne har stået i blød i vand i ca. 2 timer, hælder du vandet fra og maler det til mel i f.eks. din foodprocessor. Så tilføjer du resten af ingredienserne: dadler (fjern stenene først), kokosolie, rå kakaopulver, lecitin granulat og vaniljepulver og lader din foodprocessor køre, indtil det har fået en ensartet konsistens, og har samlet sig.

påske-egg-2420 påske-egg-2422

Derefter laver du overtrækschokoladen. Smelt kokosolien og hæld den bagefter op i en lille skål. Tilsæt agavesirup og rå kakaopulver og rør godt rundt.

påske-egg-2423 påske-egg-2429

Tag så en lille håndfuld af nougaten og læg enten en mandel i eller en kakaobønne og rul den rundt til en kugle og derefter former du den som et æg, ved at du presser let i den ene ende. Det skal lige siges, at jeg ikke synes det var helt let! Men øvelse gør mester 😉

påske-egg-2434påske-egg-2435påske-egg-2440

Når du har lavet alle, dypper du dem skiftevis ned i den flydende chokolade, og lægger dem derefter på bagepapir på f.eks. en tallerken eller i en kagedåse. Drys til sidst med knust frysetørrede hindbær og lad chokoladen størkne i køleskabet.

 Jeg ønsker dig en rigtig nydelsesfuld påske <3

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

2 thoughts on “Hjemmelavede påskeæg

  1. Lækkert! Delt på Selvet.dk og min egen profilside på facebook. 🙂 Tak for skøn opskrift Lærke!

    <3 & ☮ 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *