Sidste gang jeg lavede en madtærte, blev den ikke særlig god, og det endte med at jeg måtte smide noget af den ud, da ingen ville spise det! Det betød, at jeg i lang tid slet ikke lavede tærter, lige indtil for nylig, hvor jeg igen fik sådan lyst! Jeg har ikke lavet mange tærter i mit liv, men denne her Glutenfri porretærte med spinat og tofu var altså lige i skabet! (Ikke bogstavligt talt.) Bunden blev sprød og smagte dejligt, fyldet var lækkert, sovsen var dejlig cremet og tofu firkanterne blev sprøde og krydrede. Det blev altså en perfekt middag, og tærten skal helt klart snart laves igen!
Til en tærteform på 22 cm. i diameter skal du bruge:
Til tærtebunden:
- 100 g fuldkornsrismel
- 150 g hirsemel
- 100 g plantemargarine
- 1 dl vand
- 1/3 tsk. himalaya salt
Til fyldet:
- 1 løg
- 2 porrer
- 1/2 courgette
- 200 g frossen spinat
Til sovsen:
- 300 g silken tofu
- 1 knsp. himalaya salt
- 1/3 stødt peber
- 1 tsk. basilikum
Til de sprøde tofu firkanter:
- 250 g fast tofu
- Røget paprika
Sådan gør du:
Start med at lav tærtebunden. Smuldr plantemargarinen med melet og tilsæt så saltet og vandet. Ælt dejen så den hænger sammen og fordel ud i en tærteform. Put enten bagepapir i formen eller smør den ind i plantemargarine. Stil den på køl i 30 minutter. Når tiden er gået skal den ind i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter, eller indtil bunden er sprød nok. Inden du putter den ind, skal den stikkes med en gaffel.
Imens den er i ovnen kan du begynde med grøntsagerne. Hak løget og steg dem gennemsigtige på en pande med kokosolie. Tilsæt så squash i små firkanter, porrer og til sidst spinaten. Sørg for at stege på middelvarme, så intet brænder på. Bland det godt på panden og når spinaten er tøet, skruer du endnu mere ned for varmen, så det kun står og simrer indtil bunden er klar.
Lav også sovsen nu. Blend tofuen og ingredienserne i f.eks. en foodprocessor, indtil det er blevet til en cremet sovs. Når bunden er klar putter du fyldet i og hælder sovsen over. Nu skal den ind i ovnen igen i ca. 40 minutter, eller indtil sovsen er blevet lidt gylden.
Imens skærer du en fast tofu i små firkanter. Jo mindre jo bedre, da de lettere bliver sprøde hvis de er små. Steg dem på panden med kokosolie og røget paprika (hæld lidt ud over dem alle). Steg på lidt over middelvarme, og vend dem rundt når de er blevet brune og sprøde. Hvis de ikke bliver sprøde, så tilføj lidt mere fedtstof. Husk at det tager ret lang tid at få dem sprøde, så bare vær tålmodig.
Når tærten er færdig tages den ud af formen når den har kølet lidt af.
Server med de sprøde tofu firkanter og en salat.
Hvis du er interesseret i flere lækre aftensmadsretter, så køb min nye e-bog “Syv sunde slags aftensmad” lige her 🙂