Et vegansk og glutenfrit bryllup

Eftersom vi lever meget vegansk og glutenfrit, så var der heller ikke nogen tvivl om, at vi skulle have et vegansk og glutenfrit bryllup, da vi begyndte planlægningen af den store dag.

Både for at spare penge, og fordi jeg gerne ville have meget at sige mht. maden og opskrifterne, besluttede vi os for, at stå for maden selv, dog med hjælp af en kokkeven på selve dagen og dagen inden. Jeg er meget tilfreds med den beslutning, også selvom det var lidt hårdt op til brylluppet, men værre var det heller ikke.

Jeg har altid været fan af buffet. På den måde er der altid mindst én ret, som man kan lide og forhåbentlig mange flere, og der er som regelen også meget forskelligt. Derfor skulle vi selvfølgelig også have en buffet. Jeg brugte den første del af forlovelsen på at finde inspiration til retterne og brainstorme madidéer. Derefter kom udvælgelsen som var ganske let, og det blev til i alt 18 forskellige små retter. Alt det gluenfrie brød havde jeg lavet nogle uger i forvejen og puttet i fryseren. Veggedellerne lavede jeg og min mor onsdag/torsdag op til brylluppet som var om lørdagen, og de kom også i fryseren. Resten stod vores kokkeven for at lave ud fra mine opskrifter.

Buffeten så altså således ud: (Opskrifter findes på nogle af retterne)

Til et vegansk og glutenfrit bryllup, skal der også være en bryllupskage! Her kan du se mit bud på en lækker og sund bryllupskage: Vegansk og glutenfri bryllupskage (rå).

Efter middagen var der dessert. Vi havde valgt at lave en dessertanretning til hver person. Jeg havde inden brylluppet lavet rå brownie og superfoodkugler som var en del af dessertanretningen. Derudover var der store flotte økologiske jordbær og små melonkugler. Desværre fik vi ikke taget et billede af anretningen, så du må nøjes med dit indre billede 😉

Vores gæster var meget begejstret over maden til brylluppet, og størstedelen var overrasket over hvor mætte de blev, og hvor lækker mad der kunne laves vegansk og glutenfrit!

Hvis du har lyst til at læse mere om brylluppet og se bryllupsbilleder, kan du se med her: Lærke og Christians bryllup.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂