Chokolade julestjerner

Jeg er vild med julekrydderier og rå desserter, eller konfekt som vi også kan kalde denne opskrift. Chokolade julestjerner er en af mine juleopskrifter fra min e-bog ”Julelækkerier”. Den er helt rå, vegansk, glutenfri og uden tilsat sukker.

Chokolade julestjernerne smager skønt af jul, og knaser let pga. den størknede chokolade, det er bare lækkert 😉

chokolade-julestjerner-8799chokolade-julestjerner-8745

Her er min opskrift på chokolade julestjerner, der bliver ca. 25 stk:

  • 50 g hasselnødder
  • 90 g dadler
  • 15 g kokosolie
  • 10 g usødet kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. lecithin granulat
  • 1 ½ tsk. ceylon kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1/3 tsk. stødt nellike
  • 50 g mørk chokolade
  • Pynt f.eks. med hybenpulver

chokolade-julestjerner-8747 chokolade-julestjerner-8748chokolade-julestjerner-8749 chokolade-julestjerner-8750

Start med at sæt hasselnødderne i blød i mindst 2 timer. Hæld vandet fra og blend dem derefter i en foodprocessor. Tilsæt så de udstenede dadler, kokosolien, kakaopulver, vaniljepulver, lecithin granulat, kanel, kardemomme og nellike. Blend igen indtil det har samlet sig, og fået en klistret konsistens.

chokolade-julestjerner-8752 chokolade-julestjerner-8753chokolade-julestjerner-8754 chokolade-julestjerner-8755

Tag nougaten op af foodprocessoren og tryk den flad på f.eks. et skærebræt i ca. 1 cm i tykkelsen. Sæt nu din stjerneform ned i nougaten, og sørg for at trykke den helt ned. Bevæg den gerne frem og tilbage, så nougat-stjernen løsner sig fra den rundtomliggende nougat og skærebrættet. Tag så en skarp kniv og fjern den overskydende nougat, så du kan få fat i hver enkelt stjerne. Flyt stjernen over på et andet skærebræt dækket til med bagepapir. Forsæt sådan indtil al nougaten er brugt op. (Hvis stjernen mister sin facon, når du løfter den fra skærebrættet, kan du forme den pænt igen på bagepapiret.)

chokolade-julestjerner-8756 chokolade-julestjerner-8757chokolade-julestjerner-8758 chokolade-julestjerner-8759

Hak nu chokoladen ensartet og smelt den over et vandbad. Fordel den smeltede chokolade over hver stjerne, og drys til sidst med hybenpulver.

chokolade-julestjerner-8778

Stil dem i køleskabet indtil de er størknet, og opbevar dem derefter i en kagedåse i køleskabet, hvor de kan holde sig i flere uger.

chokolade-julestjerner-8797chokolade-julestjerner-8855chokolade-julestjerner-8803

Du kan læse mere om min skønne e-bog “Julelækkerier” lige her.
Rigtig god fornøjelse 😉

chokolade-julestjerner-8801

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *