Jeg har lavet en lækker gulerodsspread, som er børnevenlig og mild i smagen. Den smager blidt af spidskommen, og så er den fyldt med en masse A-vitamin fra gulerødderne, samt protein fra bønnerne og sund fedt, magnesium, E-vitamin og selen fra tahin.
Til 1 portion gulerodsspread skal du bruge:
- 1 dåse butterbeans
- 2 gulerødder
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. tahin
- 1/4 tsk. stødt gurkemeje
- Smag til med salt og peber
Sådan gør du:
Skræl gulerødderne og skær dem i store stykker. Put dem op i din foodprocessor sammen med butterbeans, citronsaft, spidskommen, tahin og gurkemeje. Drys med lidt salt og peber. Blend indtil det har fået en cremet konsistens, og smag så til, inden du hælder det over i din ønskede beholder. Hvis du vil have spreaden mere flydende, så tilføj vand eller olivenolie.
Det kan holde sig i køleskabet i en uges tid.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Dette blogindlæg indeholder affiliate link.