Sund og lækker dessert: Chiabudding med butterfly pea pulver og hybenkompot. En skøn kombination af den smagfulde chiabudding med den cremede hybenkompot.
Dette er jo egentlig en dessert, men fordi den kun er sødet med frugter, er den faktisk også velegnet til morgenmad, hvis man er lidt til den søde side om morgenen! 😉
Denne chiabudding giver dig nogle gode fedtstoffer fra både chiafrø, cashewnødder og mandelmælk. Derudover er chiafrø vildt sunde og indeholder også masser af protein, jern, calcium, kalium og C-vitamin. Hybenkompoten er selvfølgelig også med til at give dig en ordentlig portion C-vitamin!
Til ca. 4 portioner skal du bruge:
-
- 100 g cashewnødder
- 1 banan
- 2 dl mandelmælk
- 50 g chiafrø
- 4 udstenede dadler
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 knsp. himalaya salt
- 1 tsk. butterfly pea pulver
- Hybenkompot
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne i din blender indtil det har fået en god ensartet og cremet konsistens. Fordel buddingen i dine ønskede serveringsskåle, med skiftevis lidt chiabudding og hybenkompot. Pynt med hyben eller friske bær.
Chiabuddingen kan holde sig flere dage i køleskabet, hvis det hele ikke bliver spist op.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Dette blogindlæg indeholder affiliate link.