Hjemmelavet sund hyben is

Hyben kan bruges til meget godt, og her har jeg lavet en hjemmelavet sund hyben is, som smager skønt af hyben, banan og kokos. Det er en meget lækker cremet is, som er et super sundt alternativ til almindelig is. Denne hyben is er fyldt med C-vitamin, som er med til at styrke dit immunforsvar.

Isen er perfekt til, at putte i en ismaskine, men du kan også sagtens lave isforme af den lækre hybenmasse. Uanset hvad, så bliver isen flot orange, lækker cremet og en hel del sundere end is med en masse tilsat sukker.

Til 1 stor portion (1 liter) skal du bruge:

  • 300 g rensede hyben
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 store modne bananer
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Evt. 1 spsk. kokossirup

Sådan gør du:

Pluk dine hyben og rens dem. Se hvordan her: Sådan renser du hyben.

Bræk bananerne i mindre stykker og put i din blender. Put derefter de rensede hyben derned, sammen med kokosmælk, vaniljepulver og evt. kokossirup for at gøre isen lidt sødere (dog er det sundere at undlade). Blend det hele godt og grundigt, til du har fået en god ensartet masse. Put det i køleskabet indtil isen skal laves.

Følg derefter instrukserne fra din ismaskine, og vent på at den er færdig. Pynt din hyben is med f.eks. hakket chokolade og brombær, eller hvad du nu har liggende 🙂

For at få en endnu mere ”iset” konsistens, så kan du halvere portionen. Det som ikke bliver spist op, kan fryses ned i evt. isforme eller bare i en beholder, som kan tages op til en anden god gang.

 

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *