Står du og mangler nogle rigtig gode veganske og glutenfrie frikadeller til aftensmaden eller madpakken? Så er du kommet til det rette sted! Disse her er lette at lave, smager skønt og både mætter og giver energi.
Originalopskriften kommer fra søde Luna som har bloggen Månebarnet. (Du finder hendes opskrift her: Månebarnets frikadeller ) Jeg har taget den til mig og lavet lidt ændringer, og jeg er bare blevet vild med den! Håber også at du kan bruge den 🙂
Til ca. 20 stk. skal du bruge:
- 120 g kikærtemel
- 2 dl vand
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 løg
- 1 gul peberfrugt
- 1 stor tomat
- 80 g frosne ærter
- 1 tsk. himalaya salt
- 1 knsp. cayennepeber
- ½ tsk. røget paprika
- 1 tsk. karry
- 1 knsp. stødt muskatnød
- Kokosolie til stegning
Sådan gør du:
Hak løget og steg det på panden med lidt kokosolie til det er gennemsigtigt. Skær små tern af peberfrugten og tomaten og put det i en stor skål sammen med de stegte løg. Tilsæt så alle de resterende tørre ingredienser og rør godt rundt. Rør så vandet i og til sidst de frosne ærter. Efter få minutter vil massen samle sig, da loppefrøskallerne suger vandet til sig, og gør at dellerne ikke falder fra hinanden.
Steg så frikadellerne i kokosolie på begge sider, på lidt over middel varme. Pres dem lettere flade når du former dem, så de bliver ordenligt stegt indeni.
Server frikadellerne til f.eks. bådkartofler, græskar og broccoli eller spis dem kolde på brød til madpakken! 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂