Godmorgen kære læser. I dag får du en virkelig lækker morgenmadsopskrift, som selvfølgelig stadig er smækfyldt med sunde ingredienser. Det er en chiagrød med acai jeg snakker om, som er glutenfri og vegansk.
Acai eller acaibær er bærret fra acaipalmen, der har sit oprindelige voksested langs floder i Sydamerikas Amazonregnskov. Acaibær har et højt indhold af A-vitamin og calcium, samt omega-3-, omega-6- og omega-9-fedtsyrer.
Til 1 portion skal du bruge:
- ½ dåse kokosmælk
- 20 g chiafrø
- 50 g frosne hindbær
- 2 spsk. acaipulver
- 50 ml vand
Idéer til topping/pynt:
- Nødder (f.eks. pekan)
- Hampefrø
- Friske bær
- Tørrede bær som gojibær
- Mynteblade
- Spiselige blomster
Sådan gør du:
Om aftenen inden du går i seng, blander du kokosmælk og chiafrø i en skål, og stiller den overdækket i køleskabet.
Næste morgen putter du blandingen (som nu er blevet fast) i din blender sammen med de resterende ingredienser til din chiagrød. Blend så indtil det har fået en lækker cremet konsistens.
Hæld den i et glas eller skål, og pynt så med det du har tilgængeligt, som f.eks. nødder og friske bær.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂