Den 25. juli blev jeg 25 år! Ja det var faktisk det man kalder min gyldne fødselsdag, fordi jeg fyldte samme antal år som datoen. Men i den anledning havde jeg lavet en super lækker glutenfri og vegansk lagkage. Alt lavet helt fra bunden af og helt uden raffineret sukker.
Kagen smager skønt af jordbær, vanilje, lidt banan og så er den lækker cremet imellem bundene. Kagecremen smager ufatteligt godt, og minder mig meget om en almindelig kagecreme, denne er bare meget sundere 😉 Den blev en stor succes, og mine gæster var vilde med den! Nu skal du få opskriften!
Til 1 lagkage (19 cm. i diameter), i 4 lag, til ca. 8 store portioner skal du bruge:
2 lyse bunde:
- 3 spsk. hørfrøpulver
- 6 spsk. vand
- 60 g kokosolie
- 1 dl rismælk
- 100 g kokossukker
- 100 g boghvedemel
- 70 g kokosfibermel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. xanthan gum
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. himalayasalt
2 chokoladebunde:
- 3 spsk. hørfrøpulver
- 6 spsk. vand
- 60 g kokosolie
- 1 dl rismælk
- 100 g kokossukker
- 100 g boghvedemel
- 50 g quinoamel
- 30 g usødet kakaopulver
- 1 tsk. xanthan gum
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. himalayasalt
Cashewcreme:
- 200 g cashewnødder
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. vaniljepulver
- 200 g dadler
- 1 spsk. rødbedepulver
Andet:
- 1-2 bakker jordbær
- 1 banan
- Lidt revet chokolade
- Mynteblade
- 1 sojaflødeskum
Sådan gør du:
Start med at lav den lyse bund. Bundene kan sagtens laves dagen i forvejen, og bare stå ved stuetemperatur natten over dækket til. Mal hørfrø til pulver og bland hørfrøpulveret med vand i en lille skål. Lad det stå og trække. Bland de tørre ingredienser i en stor skål: boghvedemel, kokosfibermel, vaniljepulver, xanthan gum, bagepulver og salt. Smelt så kokosolien og put den over i en anden stor skål sammen med rismælk, kokossukker og hørfrømassen. Bland det godt og hæld de tørre ingredienser i og bland nu igen, til du har fået en god kagedej. Put dejen i en form med ca. 19 cm. i diameter med bagepapir, og sæt ind i en forvarmet ovn på 200 g uden varmluft (med varmluft 180 g). Kagen skal bages i ca. 30 minutter. Når den er færdig, tag den ud og lad den køle lidt af på en rist. Når den har kølet af kan du tage en brødkniv og halvere den. Skær hele vejen rundt inden du kommer helt ind i midten, så er du sikker på ikke at skære forkert.
Lav nu chokoladebunden: Bland hørfrøpulveret med vand i en lille skål, og lad det stå og trække. Bland de tørre ingredienser i en stor skål: boghvedemel, quinoamel, kakaopulver, xanthan gum, bagepulver og salt. Smelt så kokosolien og put den over i en anden stor skål sammen med rismælk, kokossukker og hørfrømassen. Bland det godt og hæld de tørre ingredienser i og bland nu igen, til du har fået en god kagedej. Put dejen i en form med ca. 19 cm. i diameter med bagepapir, og sæt ind i en forvarmet ovn på 200 g uden varmluft (med varmluft 180 g). Kagen skal bages i ca. 30 minutter. Når den er færdig, tag den ud og lad den køle lidt af på en rist. Når den har kølet af kan du tage en brødkniv og halvere den. Skær hele vejen rundt inden du kommer helt ind i midten, så er du sikker på ikke at skære forkert.
Inden du kan lave cashewcremen skal dine cashewnødder have stået i blød i vand natten over, eller 8+ timer. Hæld derefter vandet fra og put cashewnødderne i din foodprocessor sammen med kokosmælk, vaniljepulver og udstenede dadler. Blend indtil det har fået en ens og cremet konsistens. Tag så 1/3 af cremen fra og put 1 spsk. rødbedepulver i den.
Nu skal lagkagen samles! Tag en lys bund og sæt den på en tallerken eller det kagefad eller kageopsats som du gerne vil servere kagen på. Smør cashewcreme på bunden og læg friske jordbær i skiver ovenpå.
Læg så en chokoladebund på og put rødbede-cashewcremen på den bund efterfulgt af 1 banan skåret i skiver.
Put igen en lys bund ovenpå (husk at hvis du anvender toppen af den lyse bund her, så skal den vendes med toppen nedad.) Put cashewncreme på den igen efterfulgt af flere friske jordbær i skiver. (Der vil sandsynligvis være noget cashewcreme tilbage nu, og det gør bestemt ikke noget. Det er nemlig lækkert at servere til lagkagen, hvis nogen vil have ekstra creme.) Put så den øverste chokoladebund på toppen. Her er det fint at putte lagkagen i køleskabet i en times tid, hvis du da har tiden til det. Så får cremen rigtig sat sig.
Pisk sojaflødeskummet (put evt. lidt vaniljepulver i) og pynt med det på toppen sammen med jordbær, mynteblade, revet chokolade, flag og lys.
Brug en god skarp kagekniv for at skære i lagkagen. Hvis ikke hele lagkagen bliver spist op på dagen, kan den sagtens gemmes i køleskabet i et par dage. Dog bliver bundene mere og mere tørre, jo længere tid de står.
Rigtig god fornøjelse og nydelse 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂