Da jeg en dag fik foræret et biodynamisk bundt grønkål af min søde nabo, takkede jeg glædeligt ja, og tænkte med det samme at noget af det skulle bruges i en lækker smoothie! Det blev så til denne grønkålssmoothie med ananas og persille. Smoothien er sød og cremet, og smager en anelse af grønkål og ellers mest af ananas 🙂
Et økologisk eller biodynamisk grønkål er super godt til at afgifte med. Det er fyldt med fibre og svovl, som begge er gode til at afgifte kroppen og holde din lever sund. Grønkål er i det hele taget en rigtig sund grøntsag. Det er bl.a. den type kål som indeholder mest A vitamin, som er godt for dit syn og din hud. Derudover indeholder det også meget af B vitaminet folat, K vitamin, C vitamin og er rig på calcium, kalium og jern. Jern er afgørende for et godt helbred, såsom dannelsen af hæmoglobin og enzymer, transportering af ilt til forskellige dele af kroppen og cellevækst.
Til 1200 ml skal du bruge:
- 2 bananer
- 85 g cashewnødder
- 1 gulerod
- ½ ananas
- 10 jordbær
- 3 grønkålsblade
- 25 g persille
- 3 dl vand
Sådan gør du:
Skræl bananen og put den i din blender sammen med cashewnødder og vasket persille. Skær guleroden og ananassen i mindre stykker og fjern stilken fra jordbærret og put også det i din blender. Rib grønkålen og put bladene i blenderen. Hæld vandet derned og blend nu indtil det har fået en ensartet og cremet konsistens.
Hvis du vil have din smoothie mere flydende tilsætter du bare lidt ekstra vand. Server i glas og drik evt. med sugerør 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂