Mine 10 favorit bøger til forældre

Mine 10 favorit bøger til forældre

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

Her har jeg samlet mine 10 favorit bøger til forældre. Jeg er utrolig glad for dem alle sammen, og jeg tænkte derfor, at jeg ville give dig en anbefaling af dem, så du kan få samme viden og inspiration. Måske er du selv forælder til små eller store børn og ønsker ny læsning, måske skal du snart være forælder, eller også kender du måske nogen som kunne bruge bøgerne i gave.

Næsten alle links til bøgerne er et affiliate link, hvilket betyder, at hvis du køber en bog via mit link, så får jeg en lille kommission (ca. 5,5%) af købet, uden at du skal betale mere. Jeg er dybt taknemmelig for alle køb du gør med mine links 🙂

Få et hurtigt overblik over titlerne her:
Drop opdragelsen – af Fie Hørby

Drop opdragelsen” handler om det nye børnesyn, som anerkender, er ansvarlig, er nærværende, sætter personlige grænser, holder følelserne ud, kommer ud af dommerfeltet og tænder for kontakten. Mange opdrager nemlig stadig børn efter nogle principper og forestillinger, der har rod i et forældet børnesyn og en tid, der for længst er forbi. Belæring, moralisering, skæld ud, mistillid, trusler og kritik er ikke vejen frem!
Fie Hørby leverer de bedste eksempler på, hvordan en dialog med et barn ofte lyder, og derefter hvordan du hellere skal tackle situationen.

Denne bog er den nyeste jeg har læst. Den er vanvittig interessant og en kæmpe øjenåbner. Du bliver klogere på dig selv og dit barn. Jeg mener virkelig, at alle forældre skal læse den! Jeg er blæst over af, hvor vigtig denne bog er.

Køb bogen her: Drop opdragelsen.

Harmoniske unger – af Mette Carendi

Hvis du vil vide mere om bevidst forældreskab, så er dette bogen til dig! ”Harmoniske unger – med kærlighed og nærvær” viser, hvordan vi med bevidst forældreskab sikrer harmoniske unger. Mette Carendi tager os igennem undfangelsen til barnets 7. leveår, med masser af teoretisk viden og forskning, samt konkrete tips, råd og personlige beretninger.
Bogen viser dig, hvordan du bl.a. sikrer den smukkeste tilknytning til dit barn, møder dit barn kærligt, når han eller hun græder eller raser, støtter dit barn i at udvikle følelsesmæssig intelligens, spotter om dit barn har brug for følelsesmæssig healing, og hvordan du støtter processen. Du får masser af råd og viden ift. et bevidst forældreskab i hverdagen: om amning, brug af sut, gråd og raseri, om at lade baby spise selv, om tilknytningslege og institutionsstart.

Denne bog var uundværlig for mig som gravid og som nybagt mor. Det er en fantastisk skøn bog, som er god at købe inden du har født, fordi bogens første del omhandler graviditet og fødsel. Dette er en af de bøger, som jeg synes alle ventende forældre eller nybagte forældre skal læse 🙂

Køb den her: Harmoniske unger. (OBS. den findes pt. kun som e-bog eller lydbog!)

Tænd for forbindelsen – af Mette Carendi

Dette er den 2. bog af Mette Carendi, og hvis du er vild med hendes første bog ”Harmoniske unger” så vil du også elske denne her!
I ”Tænd for forbindelsen” er der både fokus på de små børn og de lidt ældre børn. Bogen er til dig som gerne vil forstå dig selv bedre, så du bedre kan forstå dit barn. Mette Carendi går i dybden med, hvordan konflikter i forældreskabet kan håndteres på tilknyttende og tryghedsskabende vis.
“Tænd for forbindelsen” er en tankevækkende bog om tilknytningens kunst. Der er fokus på alle de faktorer som skaber tryghed, der er fokus på skærmbrug, institution, den arv der gemmer sig i forældreskabet, og specielle problematikker hos drenge, (dog sagtens noget som også er relevant for dig som har piger). Bogen er utrolig lærerig læsning om forholdet mellem børn og forældre.

Endnu en vigtig bog til din samling! Jeg har allerede fået en masse ud af bogen, og jeg ved, at jeg vil fortsætte med at bruge min viden derfra i praksis.

Køb bogen her: Tænd for forbindelsen.

Dit kompetente barn – af Jesper Juul

Dette er den ældste bog jeg har med her, men ikke desto mindre, ligeså relevant og nutidig som de andre. ”Dit kompetente barn” handler om, at børnene fra fødslen er kompetente sociale væsener, som forældrene snarere skal støtte i deres udvikling, frem for at opdrage og ændre på. Forholdet mellem børn og voksne skal bygge på en ligeværdig relation, hvor begge parters personlige integritet respekteres og tages alvorligt. Bogen indeholder masser af konkrete eksempler.

Jeg læste allerede denne bog, da jeg lige var begyndt på arbejdsmarkedet som pædagogmedhjælper, og det var ‘mindblowing’ viden jeg fik mig, og det har jeg båret med mig siden.

Køb bogen her: Dit kompetente barn.

Førerulve – af Jesper Juul

Denne bog, af den banebrydende Jesper Juul, handler om det livsvigtige lederskab i familien. Den beskriver både det kvindelige og det mandelige lederskab, og gør os klogere på os selv og på, hvad der skal til for at blive mere autentiske forældre, som ikke krænker vores børns personlige integritet, men som samtidig tager ansvar for egne følelser og personlige grænser.

Jeg er i gang med denne bog, og kan allerede nu sige, at jeg er opslugt og elsker den!

Køb bogen her: Førerulve.

Bekræftelser til børn og deres forældre – af Maddie Storm

Denne bog er virkelig vigtig, især hvis du har børn i alderen 2-7 år. Den kan hjælpe dig som forælder med, at finde de positive og gode sætninger frem i samtalen med dit barn. Bekræftelser som kan styrke dets selvværd, selvtillid, empati, gåpåmod, tro på verden, kontakt til sjælen.

Jeg bruger bogen i hverdagen, og har for nyligt lavet små kort af bekræftelserne, som Nova kan være med til at trække, og så er det den bekræftelse vi har fokus på den dag.

Du kan læse mere om bogen i min anmeldelse her: Boganmeldelse: Bekræftelser til børn og deres forældre

Eller købe den direkte her: Bekræftelser til børn og deres forældre.

Baby – af Rebecca Persson/Rose Maimonide

En skøn bog til dig som snart skal være forælder. Det er en komplet guide til en sund baby med grøn livsstil. Du kan læse bogen fra ende til anden, og du kan også bruge den som opslagsbog. Rose Maimonide er meget dygtig til at researche, og finde de allermest sunde og økologiske produkter til dit barn. Hun har samlet den nyeste viden fra internationale sundhedseksperter om, hvordan du handler bæredygtigt og holder din baby naturlig sund.
(Jeg har den gamle version af bogen skrevet af Rebecca Persson, som sidenhen har skiftet navn til Rose Maimonide, og har lavet en ny og opdateret version af bogen)

Jeg brugte denne bog meget da jeg var gravid, og i Novas første leveår. Den var ret så uundværlig, især ift. kost og tilskud, og så selvfølgelig en god rettesnor ift. hvilke ting baby har brug for.

Køb bogen her: Baby.

Madro – af Anne Gaardmand & Morten Elsøe

Bogen til dig som har udfordringer med dit barn og måltiderne. Bogen har en anerkendende tilgang, og giver dig værktøjer til hvordan du kan vække begejstring for grønt, skåne dine børn for madstress, skabe ro og hygge ved spisebordet og forebygge overspisning og vægtproblemer. Du får virkelig brugbar viden til hvordan du skal agere i madsituationen, hvad du skal bestemme og hvad dit barn skal bestemme.

Jeg var overraskende glad for bogen, den gav mig nogle virkelig brugbare værktøjer til måltiderne med mit småtspisende barn. Jeg vil genlæse den igen, for at få genopfrisket de gode råd.

Køb bogen her: Madro.

Tryk & glad – af Katrine Birk

En skøn opslagsbog, som er et ‘must’, når dit lille pus fejler noget. Med brug af punkter fra zoneterapi og akupressur og med blide, kærlige tryk, kan du nemt selv lindre dit barns smerter, ubehag eller ubalancer. I bogen får du fine fotos af det sted du skal trykke, så du ikke er i tvivl. Du får at vide hvordan du skal trykke, du får tips og ikke mindst viden om hvordan det tryk virker, og hvad det virker for. Bagerst i bogen er der en oversigt over sygdomme og symptomer, så du hurtigt kan finde ud af hvilke punkter du skal bruge for at lindre.

Jeg har brugt bogen ret ofte, og synes også at punkterne har hjulpet. Uanset er det dejligt at have nogle fysiske hjælpemidler til at nusse dit barn, når det har det skidt.

Køb bogen her: Tryk & glad.

Smertefri fødsel – af Anja Bay

Bogen til dig som er gravid eller som gerne vil være det snart! Den er virkelig et absolut ‘must’ til dig som skal føde. Anja Bay har udviklet en metode, så du kan komme igennem dine veer, uden ligeså mange smerter. Du får brugbare teknikker til hvad du skal gøre under en ve, og ved alle fødslens faser. Du får en masse råd, huskelister, fødselsberetninger, øvelser, tricks, fotos af stillinger der er gode under fødslen, og ikke mindst masser af viden! Bogen skal købes nogle måneder før du skal føde, da du skal øve dig på teknikken i flere uger!

Jeg havde stor glæde af bogen op til min fødsel og har skrevet blogindlæg om relaterede emner her:
Lærkes fødselsbekræftelser
Lærkes fødselsønsker
Lærkes fødselsberetning om Novas fødsel

Køb bogen her: Smertefri fødsel.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *