fødselsønsker

Lærkes fødselsønsker

Hvis du er gravid, er det en rigtig god idé, at lave en ønskeliste til din fødsel. Men hvad kan man skrive, og hvad er det nu lige man skal tage stilling til, når man skriver sine fødselsønsker ned? Det kan jeg give dig inspiration til her i blogindlægget.

Grunden til at det er en god idé, at lave en ønskeliste, er fordi du på den måde, får taget nogle bevidste valg, om hvad du ønsker for en fødsel. Samtidig får du mulighed for at forberede dig mentalt til din fødsel og forholde dig til den. Med en ønskeliste vil du helt sikkert føle dig mere sikker og have mere ejerskab over netop din fødsel. Du vil også mindske chancerne for, at du bagefter vil stå med en følelse af fortrydelse over noget der skete, eller ikke at have haft kontrol over situationen. Med en ønskeliste er sandsynligheden større for, at det vil gå som du ønsker det.

Men husk, at en ønskeliste ikke betyder, at det i realiteten vil blive på denne måde, da en fødsel jo ikke kan planlægges fuldt ud, men hvis du tager stilling til dine ønsker ift. forskellige situationer i en fødsel, så vil både du, din jordemoder og eventuelle andre familiemedlemmer tilstede, vide hvad der skal gøres i de fleste situationer, hvor der kan opstå flere valgmuligheder.

Jeg er super glad for, at jeg havde mine fødselsønsker med til min fødsel, så behøvede jeg nemlig ikke at koncentrere mig om dem, men kunne i stedet fokusere på min krop og ufødte baby.

Jeg håber, at du kan blive inspireret af min ønskeliste:

 1. Jeg vil gerne føde hjemme sammen med min mand Christian og min mor Maddie.
 2. Det betyder meget for mig, at jeg føder vaginalt og så naturligt som muligt.
 3. Hvis der opstår alvorlige komplikationer, og jeg skal overflyttes til hospitalet, vil jeg gerne føde i så rolige og mørke omgivelser som muligt, med få mennesker på stuen og med et badekar.
 4. Jeg vil gerne trække vejret med laboro-vejrtrækning (Smertefri Fødselsmetoden) og have fokus på at slappe af i kæbe, skuldre og hænder.
 5. Jeg vil gerne opmuntres og roses under fødslen, men foretrækker nok stilhed under veerne.
 6. Jeg vil som udgangspunkt gerne have, at jordemoder fortæller mig, hvad hun gør og hvorfor imellem veerne. Jeg siger til, hvis jeg vil have ro.
 7. Jeg ønsker kun et lavement, hvis min krop ikke selv har tømt sig.
 8. Jeg ønsker ingen medicinsk smertelindring, men tager gerne imod akupunktur, akupressur, rebozo massage og varmepude mod smerterne.
 9. Jeg vil gerne bruge et fødekar som smertelindring sidst i åbningsfasen, og jeg vil gerne føde i fødekarret.
 10. Jeg ønsker, at føde i en aktiv stilling, gerne på hug i vand, helst ikke liggende på ryggen.
 11. Jeg vil gerne selv tage imod barnet, mind mig gerne om det når det er tid.
 12. Jeg vil gerne have barnet op til mig straks efter fødslen og ligge hud mod hud. Tag kun barnet væk, hvis det er strengt nødvendigt. Undersøgelse af barnet skal derfor udskydes.
 13. Vi ønsker ikke, at barnet får en indsprøjtning med K-vitamin, medmindre det er livstruende.
 14. Navlestrengen skal først klippes, af min mand Christian, når moderkagen er født, og når vi vurderer, at den er stoppet helt med at pulsere (sen afnavling).
 15. Hvis moderkagen ikke vil løsne sig af sig selv, ønsker jeg akupressur for at hjælpe den.
 16. Af nysgerrighed vil jeg gerne se moderkagen og muligvis røre ved den.
 17. Jeg ønsker ikke indsprøjtning med syntocinon efter fødslen, medmindre jordemoder mener, at det er nødvendigt.
 18. Det er et stort ønske for mig at amme. Hvis det ikke går let af sig selv, ønsker jeg hjælp fra jordemoder til dette.
 19. Der skal gerne tages fotos og video med eget udstyr under hele processen, når det er passende.

Gik det hele så som planlagt? Nej det gjorde det ikke (du kan læse min fødselsberetning her ), men det gik præcis som det var meningen det skulle (set fra et højere perspektiv).

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂