Dadelbar

Daddelbar med peanutbutter og tranebær

Dette her er en lækker daddelbar med peanutbutter og tranebær, som smager mildt af peanuts og kakao, og som stiller lysten til noget sødt, mens det stadig er sundt.
Dadelbar

Denne her daddelbar er super dejlig at have i køleskabet, som en lille snack, og den er også oplagt at servere for gæster, eller have med i madpakken!

I denne her opskrift lægger jeg op til, at du bruger pulpen du har tilbage, når du f.eks. har lavet nøddemælk, men du kan også bruge friske nødder.

Til ca. 12 stk. skal du bruge:
Sådan gør du:
Pulpen fra mandler, sesamfrø og hampefrø. De sorte skaller er endnu ikke fjernet.

Tag din pulp og put den i foodprocessoren. Hvis du bruger hele mandler, så blend dem før du tilsætter resten. Hvis din pulp indeholder de sorte skaller fra de hele hampefrø, så kan det være en god idé, at fjerne det værste af dem inden du bruger det, da de godt kan være hårde.

Udsten så dadlerne og put dem i foodprocessoren sammen med kokosolien, peanutbutter, kokosmel og kakao. Blend så indtil det har fået en god klistret masse.

Find dine ønskede forme frem. Jeg har brugt to glasbeholdere som måler 15×10 cm. Del din masse op i lige store portioner som mængden af beholdere. Halver så massen igen og pres den ned i din beholder. Fordel tranebær ovenpå, og pres den anden halvdel ovenpå igen. Gør det samme med alle dine beholdere. Put den i køleskabet for, at den kan blive helt fast, inden du skærer i den.

Når den er hård nok skærer du din ønskede barstørrelse og tager dem op, evt. med en køkkenpalet, og former dem helt fine hvis de gik ud af form. Put evt. bagepapir om dem samt en snor for at holde den på plads.

Dadelbar

Opbevar dem i køleskabet. De kan holde sig i flere uger der!

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *