Hjemmelavet babysalve

Det er utrolig nemt at lave hjemmelavet babysalve, og så er det meget billigere end at købe et færdigt produkt. Ved at lave det selv, er du også helt sikker på, at det kun er fyldt med gode økologiske og rene ingredienser uden skidt, kemi og allergifremkaldende stoffer.

Jeg lavede denne babysalve inden jeg fødte Nova. De første dage var jeg lidt i tvivl om hvor tit jeg skulle smøre hendes numse med salven, og gjorde det derfor ikke hver gang. Uden salven fik hun rød numse! Jeg begyndte straks at smøre efter hvert bleskift og siden har hun aldrig haft skyggen af rød numse eller irritation. Det blev desuden også meget lettere at vaske hendes afføring af, når hendes numse var smurt.

Det gode ved denne babysalve er, at det ikke kun er en salve til numsen. Den kan bruges overalt på kroppen (også på mor!) og er især også god til tør hud på f.eks. kinder og under næsen. Den kan bruges til sår, rifter og general ansigtspleje, og eftersom den er vandfri, så er den også perfekt i frostvejr.

Opskriften er inspireret af maisha.dk og lignende salve kan købes under navnet Olivias Tryllesalve.

Til 1 portion hjemmelavet babysalve skal du bruge: (Mængden passer i et glas fra en brugt spread fra Urtekram.)

Sådan gør du:

Hæld vand i en gryde og tænd for kogepladen. Put ingredienserne i en skål som passer ned i gryden og sæt den derned. Hvis vandet allerede koger, så smelter ingredienserne i løbet af nogle minutter. Rør rundt indtil det er helt klart og smeltet.

Hæld det i et rent og skoldet glas med det samme. Nu skal salven bare stå og køle af, så den størkner. Du kan eventuelt røre lidt rundt i den, mens den stivner for at få en mere ensartet konsistens, men det er slet ikke nødvendigt. Efter 10-15 minutter er babysalve stivnet, og klar til brug.

Opbevar babysalven med låg på ved puslepladsen. Salven er lettest at smøre ud på babys hud, når den står i et varmt rum med 20+ grader. Den kan virke lidt grynet i konsistensen, men bliver helt glat og lækker når den smøres på huden. Den holder sig i flere måneder. Hvis du laver en større portion eller putter denne mængde i mindre glas, kan du opbevare det glas med salve, som du ikke bruger, i køleskabet hvor det kan holde sig i mindst et år.

Jeg synes, at det er SÅ dejligt at vide, at det som smøres på mit barn er helt naturligt og sundt for huden. Og den lille lækkermås dér, i en stofble, er da ikke til at stå for 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *