Solbær er i sæson, derfor har jeg lavet en glutenfri og vegansk sandkage med solbær. Den smager sødt og en anelse syrligt fra solbærret. Kagen har en lækker sprød skorpe, og så er den helt tilpas indeni, hverken for våd eller tør.
Solbær har et højt indhold af C-vitaminer, som blandt andet styrker dit immunforsvar. Derudover indeholder de også B-vitamin, A-vitamin og jern. Solbær indeholder også en stor koncentration af immunforsvarsstyrkende stoffer, anthocyaniner, og det er især i skrællen at de sidder.
Til 1 kage med 8 stykker skal du bruge (form på ca. 16 cm. i diameter):
- 3 spsk. hørfrøpulver
- 6 spsk. vand
- 60 g kokosolie
- 1 dl rismælk
- 100 g kokossukker
- 100 g boghvedemel
- 80 g kokosfibermel
- 2 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. xanthan gum
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. himalayasalt
- 100 g solbær
Sådan gør du:
Mal hørfrø til pulver og bland hørfrøpulveret med vand i en lille skål. Lad det stå og trække. Bland de tørre ingredienser i en stor skål: boghvedemel, kokosfibermel, vaniljepulver, xanthan gum, bagepulver og salt. Smelt så kokosolien og put den over i en anden stor skål sammen med rismælk, kokossukker og hørfrømassen. Bland det godt og tilsæt så vaskede og ribbede solbær.
Hæld de tørre ingredienser i og bland nu godt til du har fået en god kagedej. Put dejen i en form med bagepapir (kan også godt gå uden) og sæt ind i en forvarmet ovn på 200 g uden varmluft (med varmluft 180 g). Kagen skal bages i ca. 30 minutter. Når den er færdig tag den ud og lad den køle lidt af inden du skærer i den. Spis kagen med friske solbær ved siden af 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂