Blomstersalat

Naturen er fyldt med spiselige blomster i øjeblikket, og det har jeg benyttet mig af i denne smukke blomstersalat. Jeg har valgt nogle af de mest almindelige spiselige blomster, som de fleste mennesker kender, og enten har i haven eller som de let kan få fat på.

Du er velkommen til at bruge andre spiselige blomster eller undlade nogle. Her kommer jeg med et bud som du kan lade dig inspirere af 🙂
På andre tider af året, vil der også være andre spiselige blomster i sæson, som du kan bruge i stedet for. Her får du en lille liste med de mest almindelige spiselige blomster:

  • Mælkebøtteblomster
  • Bellis
  • Kløverblomster
  • Hybenrose
  • Rose
  • Stedmoderblomster
  • Morgenfrue
  • Tallerkensmækker/blomsterkarse
  • Kornblomster
  • Syrenblomster
  • Tagetes
  • Georginer
  • Havepurpursolhat
  • Hornviol
  • Kamille
  • Hyldeblomst
  • Solsikke
  • Asters
  • Forglemmigej
  • Nellike

Alle blomster fra krydderurter f.eks.

  • Purløgblomster
  • Timianblomster
  • Lavendelblomster
  • Salvieblomster
  • Rosmarinblomster
  • Citronmelliseblomster
  • Mynteblomster
  • Ramsløgblomster

Og nu tilbage til opskriften! Til 1 stor salat skal du bruge:

  • ½ eller 1 lille spidskål
  • ½ agurk
  • ½ rød peberfrugt
  • 10 stk. små tomater
  • Lille håndfuld persille
  • Lille håndfuld dild
  • Lille håndfuld mælkebøtteblomster
  • Lille håndfuld bellis
  • Et par stedmoderblomster
  • Et par timianblomster
  • Et par kløverblomster
  • Et par ramsløgblomster
  • Lidt olivenolie
  • Saften fra ½ lime

Sådan gør du:

Start med at gå ud og pluk krydderurterne og blomsterne. Hak derefter spidskålen og hæld olivenolie og limesaft hen over. Bland det nu godt med hænderne, så spidskålen virkelig får suget dressingen til sig.

Skær så agurken i små bidder, peberfrugten på langs og halver tomaterne. Hak dild og persille og bland i. Skyl nu dine blomster og put dem i salaten. Brug ikke hele mælkebøtteblomsten, men riv i stedet de fine gule strimler af og drys i salaten. Brug fantasien til hvordan blomsterne skal i. Skal de i hele eller skal de rives lidt i stykker? Begge dele ser godt ud 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *