Jeg er vild med julekrydderier og rå desserter, eller konfekt som vi også kan kalde denne opskrift. Chokolade julestjerner er en af mine juleopskrifter fra min e-bog ”Julelækkerier”. Den er helt rå, vegansk, glutenfri og uden tilsat sukker.
Chokolade julestjernerne smager skønt af jul, og knaser let pga. den størknede chokolade, det er bare lækkert 😉
Her er min opskrift på chokolade julestjerner, der bliver ca. 25 stk:
- 50 g hasselnødder
- 90 g dadler
- 15 g kokosolie
- 10 g usødet kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. lecithin granulat
- 1 ½ tsk. ceylon kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 1/3 tsk. stødt nellike
- 50 g mørk chokolade
- Pynt f.eks. med hybenpulver
Start med at sæt hasselnødderne i blød i mindst 2 timer. Hæld vandet fra og blend dem derefter i en foodprocessor. Tilsæt så de udstenede dadler, kokosolien, kakaopulver, vaniljepulver, lecithin granulat, kanel, kardemomme og nellike. Blend igen indtil det har samlet sig, og fået en klistret konsistens.
Tag nougaten op af foodprocessoren og tryk den flad på f.eks. et skærebræt i ca. 1 cm i tykkelsen. Sæt nu din stjerneform ned i nougaten, og sørg for at trykke den helt ned. Bevæg den gerne frem og tilbage, så nougat-stjernen løsner sig fra den rundtomliggende nougat og skærebrættet. Tag så en skarp kniv og fjern den overskydende nougat, så du kan få fat i hver enkelt stjerne. Flyt stjernen over på et andet skærebræt dækket til med bagepapir. Forsæt sådan indtil al nougaten er brugt op. (Hvis stjernen mister sin facon, når du løfter den fra skærebrættet, kan du forme den pænt igen på bagepapiret.)
Hak nu chokoladen ensartet og smelt den over et vandbad. Fordel den smeltede chokolade over hver stjerne, og drys til sidst med hybenpulver.
Stil dem i køleskabet indtil de er størknet, og opbevar dem derefter i en kagedåse i køleskabet, hvor de kan holde sig i flere uger.
Du kan læse mere om min skønne e-bog “Julelækkerier” lige her.
Rigtig god fornøjelse 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂