Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær

Denne smoothie har først og fremmest en utrolig smuk farve! Det er vigtigt, at huske at bruge et bredt spektrum af farver når du laver mad. På den måde kan du være ret så sikker på, at du får alle vitaminer og mineraler dækket, og samtidig er det en fryd for øjet, at se smukke og forskellige farver. Denne rødbede-smoothie med appelsin og jordbær og et par andre ingredienser, er også super sund, dejlig sød og frisk på samme tid.

Her får du lidt sundhedsviden om et par af ingredienserne i denne smoothie:

Rødbeder er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling. Du får også godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig, og så har den et godt indhold af jern. Jern er en vigtig del af blodets røde farvestof, hæmoglobin, der er ansvarligt for, at ilten transporteres rundt i kroppen. Energifordelingen i rødbeder så sådan ud: 12,3 % protein, 4,9 % fedt og 82,8 % kulhydrater.

Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær-2768

Hampefrø indeholder 2% kulhydrater, 73% fedt og 25% protein, og har samtidig et højt indhold af jern, magnesium og zink. Hampefrø indeholder alle de ti essentielle aminosyrer, samt omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Hampefrø er virkelig en gave fra naturen, og måske de mest nærende frø i verden. De er sunde, fordi de har den mest koncentrerede balance af proteiner, essentielle fedtstoffer, vitaminer og mineraler, kombineret med mangel på sukker, stivelse og mættede fedtstoffer. Hampefrø er et af naturens perfekte fødevarer – et superfood. Dette er en plante der understøtter optimal sundhed og velvære for livet.

Og nu til selve opskriften…

Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær-2758

Til 2 glas (800 ml) skal du bruge:

  • 100 g rødbede
  • 2 appelsiner
  • 50 g frosne jordbær
  • 2 bananer
  • 10 g hele hampefrø
  • 3 dl vand

Sådan gør du:

Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær-2759 Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær-2760

Skræl rødbeden og appelsinerne og skær det i mindre stykker (fjern sten fra appelsinerne hvis der er nogle). Skræl også bananen og put så alle de resterende ingredienserne ned i din blender. Blend godt og grundigt, og så er den klar til at blive hældt op i glas og serveres 🙂

Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær-2774Rødbede-smoothie med appelsin og jordbær-2773

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *