Rå blåbær-muffins

I dag får du en super duper lækker opskrift på Rå blåbær-muffins. Men først vil jeg fortælle dig lidt om blåbær. Blåbær er super sunde, og meget lækre at bruge i desserter! Blåbær er en rigtig god kilde til fiber, C-vitamin, K-vitamin, samt mangan og kobber. Mange forskere mener, at blåbær er kongen over superfoods, fordi de har et meget højt indhold af antioxidanter, som hjælper med at beskytte celler mod frie radikaler, som er nogle ustabile iltmolekyler, som bl.a. kan føre til kræft, hjertesygdomme og alzheimers.

råblåbærmuffins-4604

Et af de vigtige stoffer, derfindes i blåbær, hedder anthocyaniner. Det er det, der giver blåbær deres blå farve og hjælper kroppen med at afværge angreb fra miljøet i form af dårlig kost, for lidt motion og andre stress-faktorer. Man mener også, at anthocyaniner styrker støttestrukturer i blodårerne og i hele kredsløbet, hvilket er godt for vores hjerte og blodsystem.

råblåbærmuffins-4590

Dog er det vigtigt, at huske på at blåbærrene mister mange næringsstoffer ved opvarmning. Sådan er det med stort set alle grøntsager, frugter og bær, og det er også en af grundene til, at jeg oftest foretrækker rå mad, som disse lækre rå blåbær-muffins!

råblåbærmuffins-4594

Det er naturligvis de vilde og økologiske blåbær, som giver os det bedste af det bedste. Sprøjtede blåbær, som hovedsaligt er dem du finder i butikkerne, kan indeholde pesticider, medicinrester, dioxiner og stråforkortere. Kemiske stoffer, som vi ikke aner, hvordan påvirker vores krop. Derfor er det en rigtig god idé, at købe økologi 😉 og nu til opskriften…

Der bliver ca. 10 stk. muffins her, afhængig af størrelsen på dine muffinsforme.

råblåbærmuffins-4566

Til chokoladebunden skal du bruge:

  • 200 g valnødder
  • 200 g friske dadler
  • 30 g rå kakaopulver
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. himalaya salt

Til blåbærfyldet skal du bruge:

  • 70 g usaltede cashewnødder
  • 150 g friske dadler
  • 70 g frosne økologiske blåbær
  • 1 dl vand

Til rødbedeflødeskum skal du bruge:

  • 1 dåse kokosmælk der har stået mindst natten over i køleskabet. Kokosfedtet og kokosvandet skal være delt i dåsen. Derfor må du, inden du køber den, vende den op og ned ligeså stille, så du kan høre, om det hele er flydende, eller om det er delt. Hvis det er delt, så hører du ikke noget rasle. Køb helst økologisk eller i hvert fald en ikke-light type!
  • Saften fra ca. 30 g skrællet rødbede

Sådan laver du chokoladebunden:

råblåbærmuffins-4534 råblåbærmuffins-4537råblåbærmuffins-4538 råblåbærmuffins-4540råblåbærmuffins-4544

Put valnødderne i din foodprocessor og kør den i nogle sekunder indtil de er hakket i små stykker. Tilsæt så dadlerne (fjern stenene først), kakaopulver, kokosmel, vaniljepulver og himalaya salt, og kør foodprocessoren igen, helt indtil det er en samlet masse, som klistrer sig sammen når du tager en lille smule i hånden. Fordel det så ud i muffinsforme (skal fylde ca. halvdelen af formen) og pres det godt ned med fingrene eller med en dejskraber.

Og nu til blåbærfyldet:

råblåbærmuffins-4545 råblåbærmuffins-4547råblåbærmuffins-4548 råblåbærmuffins-4551

Lad dine cashewnødder stå i blød i vand i ca. 2 timer inden. Når tiden er gået starter du med at tilsætte vandet til din blender. Hæld så vandet fra cashewnødderne og hæld det op i din blender sammen med de udstenede dadler og de frosne blåbær. Blend indtil det har fået en ensartet konsistens. Det er muligt, at du bliver nødt til at røre lidt rundt dernede, for at få blenderen til at blende. Fordel blåbærfyldet oven på hver enkelt chokoladebund, så det fylder det meste af muffinsformen. Stil dem i køleskabet imens du laver rødbedeflødeskummet.

Sådan laver du rødbedeflødeskummet:

råblåbærmuffins-4553 råblåbærmuffins-4554

Tag kokosmælken ud af køleskabet og åben den. Kokosfedtet, som er det vi skal bruge, er altid øverst i dåsen. Åben den enten øverst og skrab kokosfedtet ud med en ske og hæld vandet fra til sidst, eller gør det omvendt. Begge dele funker. Gem kokosvandet i køleskabet og brug i madlavningen, f.eks. i en smoothie, dessert eller i en gryderet. Pisk så kokosfedtet indtil det får den rette konsistens uden klumper. Det er let at piske og tager under 1 minut med et almindeligt piskeris. Du kan også bare røre det rundt.

råblåbærmuffins-4555 råblåbærmuffins-4556råblåbærmuffins-4557

Tag nu din skrællede rødbede og pres den, enten via en juicemaskine eller ved at rive den på et rivejern og så presse saften ud med fingrene. Bland den i kokosflødeskummet og pynt dine rå blåbær-muffins med rødbedeflødeskummet og med friske blåbær.

råblåbærmuffins-4561råblåbærmuffins-4569

Rigtig god fornøjelse, de smager skønt! <3

råblåbærmuffins-4567

Du kan også se denne video, hvor jeg viser dig hvordan de laves 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *