Så blev det påske, og tid til hygge med dem man holder af, imens man måske spiser lidt påske godt? Jeg har her lavet nogle lækre og ikke mindst sunde påskeæg, som ikke indeholder raffineret sukker eller laktose.
Jeg vil bruge min påskeferie på, at nyde mit liv. Nyde at sove længe og putte i sengen, nyde lækker og nærende mad, nyde solen og foråret med alle dets smukke blomster og farver, nyde godt selskab og ikke mindst nyde disse hjemmelavede påskeæg! 😉
Ud af opskriften her, bliver der ca. 20 små påskeæg. Her er hvad du skal bruge:
Ingredienser til rå nougat:
- 100 gr. hasselnødder lagt i blød i 2 timer inden brug
- 180 gr. friske dadler
- 30 gr. kokosolie
- 20 gr. rå kakaopulver
- 2 spsk. lecitin granulat
- 1 tsk. vaniljepulver
Ingredienser til overtrækschokolade:
- 30 gr. kokosolie
- 15 gr. agavesirup
- 10 gr. rå kakaopulver
Øvrige ingredienser:
- Usaltede mandler
- Kakaobønner
Sådan gør du:
Efter at hasselnødderne har stået i blød i vand i ca. 2 timer, hælder du vandet fra og maler det til mel i f.eks. din foodprocessor. Så tilføjer du resten af ingredienserne: dadler (fjern stenene først), kokosolie, rå kakaopulver, lecitin granulat og vaniljepulver og lader din foodprocessor køre, indtil det har fået en ensartet konsistens, og har samlet sig.
Derefter laver du overtrækschokoladen. Smelt kokosolien og hæld den bagefter op i en lille skål. Tilsæt agavesirup og rå kakaopulver og rør godt rundt.
Tag så en lille håndfuld af nougaten og læg enten en mandel i eller en kakaobønne og rul den rundt til en kugle og derefter former du den som et æg, ved at du presser let i den ene ende. Det skal lige siges, at jeg ikke synes det var helt let! Men øvelse gør mester 😉
Når du har lavet alle, dypper du dem skiftevis ned i den flydende chokolade, og lægger dem derefter på bagepapir på f.eks. en tallerken eller i en kagedåse. Drys til sidst med knust frysetørrede hindbær og lad chokoladen størkne i køleskabet.
Jeg ønsker dig en rigtig nydelsesfuld påske <3
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Lækkert! Delt på Selvet.dk og min egen profilside på facebook. 🙂 Tak for skøn opskrift Lærke!
<3 & ☮ 🙂
Selvtak, og dejligt at du deler 🙂