Allerede efter den første gang jeg lavede indisk dahl, var det blevet til en livret her i huset! Det er let at lave, giver masser af energi, udfordrer smagsløgene og er også forholdsvis billig at lave! Vi er i det hele taget vilde med indisk mad, og spiser denne opskrift på dahl stort set en gang om ugen.
Hovedingrediensen i Indisk dahl er røde linser. Røde linser har et højt indhold af protein. Energifordelingen ser således ud: Protein: 29,6 %, Fedt: 7 % og Kulhydrater: 63,4 %. Derudover indeholder røde linser også calcium og fosfor, som begge er vigtige byggesten for skelettet. Den største del af kroppens fosfor er nemlig i knoglerne.
Retten er til ca. 3 personer, og du skal bruge:
- 2 mellemstore løg (ca. 300 gr.)
- 1 tsk. gurkemeje
- ¼ tsk. cayennepeber (eller mere, hvis du vil have den stærk)
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 dåse hakkede tomater (400 gr.)
- 200 gr. røde linser
- 5 dl. vand
- 1 stor tsk. grøntsagsbouillon eller 1 terning (jeg bruger A.Vogel’s bouillon)
Sådan gør du:
Hak løgene og kom dem i en gryde med kokosolie eller ekstra jomfru olivenolie, og tilsæt alle krydderierne.
Steg det indtil løgene er blevet mere gennemsigtige. (Det kan dog være svært at se på grund af farven fra krydderierne, men det tager ca. et par minutter.)
Tilsæt så dåsen med de hakkede tomater, linserne (som du har skyllet i vand inden) og de 5 dl. vand. Rør rundt og lad det stå indtil det koger. Når det koger tilsætter du grøntsagsbouillon, og skruer ned på middelvarme. Lad det stå og småkoge i ca. 20 minutter eller indtil linserne har suget det meste af væsken til sig. Rør rundt indimellem. Smag evt. til med salt, men jeg synes ikke, at det er nødvendigt at putte noget i, da der allerede er en del salt i grøntsagsbouillonen.
Servér med f.eks. ris eller quinoa og selvfølgelig som altid en dejlig stor salat 🙂