Dette er en ultra lækker chokoladeopskrift! Jeg er selv blevet TOTALT vild med den. Den er sund, sød og slukker den der tørst efter noget lækkert.
Her er ingredienserne. Mængden synes jeg at man selv kan jonglere med, den er egentlig ikke så vanvittig vigtig, bare at ingredienserne kommer i og at forholdene er nogen lunde de samme som her:
- 70 gr. usaltede cashewnødder
- 100 gr. dadler
- 80 gr. kokosolie
- 20 gr. usødet kakaopulver
- 35 gr. kokosmel
- 20 gr. gojibær
Tag stenene ud af dadlerne og kog dem sammen med en lille sjat vand, indtil de er helt møre. Blend i mellem tiden cashewnødderne og gojibærrene. Blend dem ikke så det bliver pulver, der skal være lidt små stykker nødder og bær. Put det over i en skål og blend nu dadlerne med vandet og put også det over i skålen.
Hæld derefter kokosolie, kakaopulver og kokosmel i, og rør godt og grundigt rundt indtil massen er blød og nogenlunde ensartet. Blend evt. det hele i en foodprocessor. Hvis du gør det, så vent med kokosmelet før til sidst og rør det i med en ske.
Hæld massen i en plastikform, f.eks. i en aflang firkantet én så det kommer til at ligne en rigtig plade chokolade eller i små silikone forme. Glat det ud med en dejskraber. Put det i fryseren i nogle timer, og når det er helt afkølet og fast kan du enten opbevare det i køleskabet eller hvis du skal spise det hele på én gang, så skære chokoladen i små stykker og servere med tandstikker, så det er lige til at stikke i!
Denne daddelchokolade er lækker at have i køleskabet, til når du har brug for noget opkvikkende og sødt. Den er også fin at servere for gæster, og er fyldt med gode og sunde fedtstoffer. Derudover er alle ingredienserne det man kalder ”superfoods”, fordi de har et særligt højt indhold af næringsstoffer, som har en gavnlig virkning på helbredet.
Så spis løs af denne superfood chokolade! 😉