Her får du en opskrift på glutenfrie og veganske kanelsnegle med æble, som både knaser let, er søde og smager dejligt af kanel. De er uden tilsat sukker, og er derfor ikke ligeså søde som dem man f.eks. kan købe hos bageren. På den måde er de et sundere alternativ og så kan både glutenallergikere og veganere spise med 😀 Ud af denne portion får du ca. 30 stk. kanelsnegle.
For at lave dejen skal du bruge:
- 1/2 pakke gær
- 3 dl vand
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 tsk. himalaya salt
- 150 g boghvedemel
- 150 g hirsemel
For at lave remonce skal du bruge:
- 150 g dadler
- 1 dl vand
- 2 små æbler
- 2 spsk. ceylon kanel
- 3 spsk. kokosolie (du kan godt nøjes med 1 spsk. hvis du foretrækker mindre fedt)
Sådan gør du:
Smuldr gær i en stor skål og varm 3 dl vand i en elkedel eller gryde. Bland så vandet med gæren, så gæren opløses, og bland loppefrøskaller og salt i. Lad det stå i ca. 5 minutter.
Imens måler du melet op og det røres/æltes i derefter. Lad det stå overdækket og hæve i ca. 30 minutter.
Imens laver du remoncen. Udsten dadlerne og blend dem med vandet i en lille blender eller minihakker. Put det over i en skål. Skræl så æblerne og riv dem derefter på et rivejern. Bland æblerne i dadelmassen og tilsæt kanel og kokosolie.
Når dejen har hævet, skal den rulles ud på et meldrysset bord. Prøv så vidt muligt at rulle den ud som en rektangel. Smør remoncen ud på dejen, men undlad ca. 5 cm øverst på den lange side. Rul den nu på den lange side nede fra og op. Brug lidt vand til at sætte dejen sammen med til sidst. Skær så ca. 1,5 cm tykke skiver og pres dem lettere flade på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader, hvor de bages i ca. 30 minutter.
De er også perfekte at fryse ned, og bliver let sprøde igen med små 10 minutter i ovnen direkte fra fryseren 😉
Tag gerne et kig på min shop her hvor der bl.a. er flere skønne desserter
Du kan også se med her i min video, hvor jeg viser dig hvordan du laver disse skønne kanelsnegle 🙂