Sund hybenkompot fyldt med C-vitamin og uden tilsat sukker. Den smager dejligt af hyben, og en anelse af vanilje og æble. En lækker cremet hybenkompot, som både kan spises for sig selv eller ovenpå grød, pandekager, vafler m.m.
Udover at være rig på C-vitamin, er hyben også meget rig på A-vitamin og i mindre grad B-vitamin. Hyben indeholder også mineraler som kalcium, jern, magnesium, folat, kobber, kalium og fosfor.
Til 1 liter skal du bruge:
- 500 g rensede hyben uden kerner
- 3 æbler
- 5 dadler
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. vaniljepulver
- 4 dl vand
Sådan gør du:
Pluk dine hyben og rens dem. Se evt. hvordan dette kan gøres her: Sådan renser du hyben.
Put dine rensede hyben i en stor gryde. Fjern æbleskroget og skær så små firkanter af æblerne. Put det ned i gryden sammen med udstenede dadler, citronsaft, vaniljepulver og vand. Når det koger, rører du godt rundt, og skruer ned på lav varme. Lad det nu simre i ca. 20 minutter, eller indtil det er blevet mørt. Rør rundt indimellem, så intet brænder på. Hyben har en tendens til at sætte sig lidt fast til gryden! Når det er færdigkogt skal det blendes. Blend enten med en stavblender eller put hele kompoten i din blender. Kom det derefter over i et stort patentglas, og stil det i køleskabet.
Denne sunde hybenkompot er vildt lækker ovenpå grød, eller som en dessert for sig selv. Prøv den også sammen med denne lækre chiabudding.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂