Hummus er et rigtig lækkert smørepålæg, som man let kan variere i smag og farve. Tidligere har jeg lavet en Urtehummus, men i dag deler jeg min opskrift på vegansk rødbedehummus! Den er helt fantastisk smuk i farven, og ved at bruge rødbeden rå og dermed ikke koge den, beholder den alle sine vitaminer og mineraler, som vi jo gerne vil have glæde af 😉
Til 1 stor skål rødbedehummus skal du bruge:
- 1 dåse kikærter
- 3 små rødbeder (ca. 180-200 g)
- 2 tsk. tahin
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. himalaya salt
- Lidt stødt peber
Sådan gør du:
Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern eller i din foodprocessor. Blend det derefter sammen med de resterende ingredienser i din foodprocessor, indtil det har fået en ensartet konsistens. Smag til undervejs.
Hæld den flotte rødbedehummus over i f.eks. en glasbeholder og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uges tid. Hvis det skal serveres, kan du pynte den med nigellafrø eller sesamfrø, samt lidt grønt på toppen som koriander, persille eller toppen fra bladselleri 😉
Rigtig god fornøjelse!